Zagreb: Otvorena biblioteka NATO-a

POMOĆNIK glavnog tajnika Sjevernoatlantskog saveza Jean Fournet otvorio je u četvrtak na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Središnju depozitarnu biblioteku NATO-a za područje Hrvatske.

"Otvaranje ove biblioteke vrlo je važno za dijalog između NATO-a i Hrvatske", kazao je Fournet. Dodao je da će sve knjige u izdanju NATO-a svoje mjesto naći i u Hrvatskoj.

Fournet se nalazi u Zagrebu povodom međunarodne konferencije "NATO nakon Istanbula - sigurnost u jugoistočnoj Europi" koja će se održati u petak. Na početku konferencije sudionicima će se obratiti predsjednik Stjepan Mesić, nacionalni koordinator za NATO Pjer Šimunović i predsjednik Atlantskog vijeća Hrvatske Radovan Vukadinović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

O suvremenim problemima zemalja koje čekaju na punopravno članstvo u NATO-u govorit će hrvatski ministar obrane Berislav Rončević i zamjenik makedonskog ministra obrane Rizvan Sulejmani.

Uz predstavnike NATO-a i spomenute sudionike, najavljeno je i sudjelovanje ministra obrane SiCG Pravoslava Davinića i crnogorskog ministra vanjskih poslova Miodraga Vlahovića koji će govoriti o mogućnostima ulaska te državne zajednice u program Partnerstvo za mir.

Organizator konferencije je Atlantsko vijeće Hrvatske u suradnji s NATO-vim Uredom za informiranje i medije. Cilj konferencije je, kako stoji u priopćenju Vijeća, ukazati na položaj, ulogu i dosege NATO-a u suvremenim međunarodnim zbivanjima, ukazati na iskustva novoprimljenih zemalja i ukazati na očekivanja mogućih članica NATO-a s područja jugoistočne Europe.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara