Zagreb: otvoreni šesti susreti osoba s posebnim potrebama - inkaz

U Centru za odgoj i obrazovanje u Dubravi danas su otvoreni Šesti međunarodni susreti kulturnoumjetničkih skupina osoba s posebnim potrebama, INKAZ, u sklopu kojih će u iduća tri dana nastupiti brojne dramske, glazbene i plesne skupine iz hrvatskih, slovenskih i madžarskih ustanova.

Na ovogodišnjem INKAZ-u sudjeluje više od 30 umjetničkih skupina mladih i djece s oštećenjima vida i sluha, s mentalnom retardacijom ili s tjelesnom invalidnošću, koje će u Gradskom kazalištu "Trešnji" od sutra do četvrtka nastupiti u 50-ak predstava.

Susreti umjetničkih skupina održavaju su pod geslom "Sunce kao radost, kiša kao tuga, oboje nam treba da se stvori duga", a pokrovitelji su potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim Jadranke Kosor i predstavnika ostalih pokrovitelja otvorenju susreta nazočili su i madžarski veleposlanik u Hrvatskoj Laszlo Mohai i saborska zastupnica Vesna Škulić koja je kao osoba s invalidnošću bila učenica Centra u Dubravi, koji ove godine slavi 38. rođendan. To je i jedina hrvatska ustanova u kojoj djeca i mladež s tjelesnom invalidnošću i višestrukim smetnjama mogu steći srednjoškolsku naobrazbu po redovitu ili posebnu programu i istodobno biti uključeni rehabilitacijske programe.

Ove godine Centar pohađaju 192 učenika i 42 polaznika radnih aktivnosti iz cijele Hrvatske.

(Hina) xmvr ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara