Zagreb: Poglavarstvo odobrilo kupnju 58 stanova POS-a

Zagrebačko Gradsko poglavarstvo danas je donijelo zaključke o odobravanju kupnje 58 stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje (POS) u Španskom. L

Po riječima pročelnika Ureda za izgradnju grada Nenada Crnića, budući vlasnici stanova s liste POS-a, koji su dobili od HVB banke Croatia d.d. potvrdu o kreditnoj sposobnosti, sada mogu potpisati i ugovore o kupnji stanova u Agenciji za promet nekretnina. Najavio je dovršenje stanova i useljenje prije zacrtanog roka u listopadu.

Lista POS-a tako je stigla do rednog broja 155 što znači da je 97 građana s liste zasad odustalo od kupnje ponuđenih stanova u Španskom uglavnom zbog premale kvadrature stanova koji su većinom građeni za samce ili manje obitelji.

Članovi Poglavarstva danas su dali pozitivno mišljenje na zaključak o uporabi ostvarene dobiti i pokrivanju gubitaka gradskih trgovačkih društava za 2002. prema kojem će se od ukupne lanjske dobiti društava od 115,6 milijuna kuna, 23 milijuna uplatiti u korist proračuna, a dio za pokriće gubitaka iz prethodnih godina i poslovanja u 2002.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poglavarstvo je dalo podršku i suglasnost gradskoj tvrtki ZGOS za refinanciranje kredita kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Tako će se preostali dio kredita od 33 milijuna eura otplaćivati bez jamstva Grada. "EBRD je prepoznala da se projekt sanacije odlagališta otpada Jakuševac solidno odvija i odustala od jamstva čime se Grad oslobađa za druge mogućnosti", rekao je pročelnik Ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo. Odobrenjem subvencije od 1,5 milijuna kuna bit će plaćena četvrta rata kredita Zagrebačkoj banci za financiranje nabave pet tramvajskih kola za ZET. Ukupni iznos kredita je 3,9 milijuna eura, a otplaćuje se na 20 rata.

Grad Zagreb danas je dao poslovni prostor u sklopu SPK "Cibona" na Trešnjevci na korištenje Zakladi Dražen Petrović koja je osnovana u svrhu promicanja razvoja košarkaškog sporta. Atelje su na korištenje dobili akademski slikar Vjekoslav Kuliš i akademski kipar Peruško Bogdanić.

Najviše zanimanje novinara izazvala je današnja odluka članova Gradskog poglavarstva da tvrtki J.J. ATLAS plati 430.000 kuna za radove na izgradnji staze za skijaško trčanje iz "kasice" Ureda za izgradnju grada. Staza je na Sljemenu izgrađena povodom 105. godišnjice Hrvatskog skijaškog saveza još 1999. pa su se novinari zanimali zašto Grad to plaća tek sada i postoji li kakav ugovor Poglavarstva i te tvrtke.

Nenad Crnić je objasnio da je, po tvrdnjama iz Hrvatskog skijaškog saveza, s tadašnjim Poglavarstvom dogovoreno da se radovi izvedu, ali da u Poglavarstvu ne postoji nikakav pisani ugovor o tome te da je vjerojatno dan usmeni nalog da se to izvede. Nije htio komentirati ima li današnja odluka veze s time što član aktualnog Poglavarstva iz HNS-a Srećko Ferenčak trenutno obnaša i dužnost predsjednika Hrvatskog skijaškog saveza već je dodao da se takvom odlukom ispravlja stara nepravda bivših vlasti i izbjegava sudski spor s izvođačem radova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara