Zagreb: Policija spriječila blokadu Heinzelove i Vukovarske

POLICIJA je jutros spriječila pokušaj sindikata ´Croatia busa´ da blokiraju križanje Heinzelove i Vukovarske ulice.

Policajci su oko 10 sati s desetak vozila zapriječili izlaz iz tvrtke pa sindikalci nisu mogli izvesti autobuse kojima su namjeravali blokirati križanje.

Pri policijskoj intervenciji nije bilo uporabe sile.

Sindikat profesionalnih vozača i automehaničara, koji podupire Upravu ´Croatia busa´, na taj je način želio prosvjedovati protiv konkurentskog Novog sindikata čiji članovi već mjesec dana blokiraju ulaz u tvrtku.

Vozači traže da se, kako kažu, ´30 bandita i neradnika´ uklone s ulaza kako bi mogli nastaviti normalno raditi. ´Od prosvjeda nećemo odustati i ako treba prosvjedovat ćemo svaki dan dok ne dobijemo sredstva za rad´, rekao je predsjednik sindikata vozača Marijan Božićević.

Sindikalci najavljuju da će poduzeti i radikalnije akcije, čak se i sukobiti s policijom, ako idući put spriječi prosvjed.

Božićević je odbacio navode Novog sindikata čiji članovi već mjesec dana blokiraju ulaz u ´Croatia bus´. Oni traže da se uvede red u tvrtki, a bivši direktor Leon Sulić sankcionira za navodne malverzacije u poslovanju. Podršku sindikalcima nedavno je izrazio premijer Ivica Račan, rekavši da je slučaj ´Croatia busa´ izazov pravnoj državi.

Sastanak s Račanom zatražio je i Božićević, koji članove Novog sindikata optužuje da žele financijski uništiti ´Croatia bus´, kako bi se netko domogao vrijednog zemljišta tvrtke u Heinzelovoj. ´Pretpostavljamo da su u to umiješani ljudi iz Vlade i policije, koji manipuliraju kolegama iz Novog sindikata´, dodao je.

Božićević je odbacio i njihove ocjene kako je sindikat vozača ´Sulićev sindikat´. ´Imamo novu upravu na čelu s Trpimirom Sulićem (sin bivšeg direktora Leona Sulića) kojeg podržavamo i cijenimo, i tko zna gdje bi završili da nas on ne vodi´, rekao je Božićević.

Naglasio je da radnici, unatoč blokadi tvrtke, redovito primaju plaće, naknade za blagdane i dnevnice, koje su zadovoljavajuće s obzirom na stanje u zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara