ZAGREB: PRAIZVEDBA "VELIKOGA BIJELOG ZECA" 3. i 4. VELJAČE U ZKM-U

Dramski tekst "Veliki bijeli zec" Ivana Vidića u režiji Ivice Kunčevića i dramaturgiji Vjerana Zuppe bit će praizveden 3. i 4. veljače u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Ravnatelj ZKM-a Slobodan Šnajder naglasio je da je Vidićev tekst "inoviran u skladu s vremenom u kojem živimo".

Komad "Veliki bijeli zec" Šnajder je ocijenio pravom dramom koja govori o, kako je kazao, "pustoši 'tuđmanizma', kako se ona zrcali kroz tzv. malog čovjeka koji se na trenutak, na "falšan način", osjetio pozvanim za tzv. velike stvari da bi ga, ustvrdio je Šnajder, "te velike stvari izdale i kao smiješna gubitnika čak ismijale svojom ravnodušnošću".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Redatelj drame Ivica Kunčević rekao je da se drama sastoji od dva dijela: prvog, u doba vojne parade na Jarunu 1995., i drugog, 2000. Pohvalivši Vidićev tekst i rad s glumcima, dodao je da je riječ o obiteljskoj i generacijskoj drami s raznim političkim "okidačima" koji potiču razne stvari.

U drami "Veliki bijeli zec" nastupaju Sreten Mokrović, Katarina Bistrović-Darvaš, Biserka Ipša, a jedna od glavnih uloga pripala je studentu četvrte godine Akademije dramskih umjetnosti Amar Bukvić.

(Hina) aš sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara