Zagreb: Predstavljeno deveto izdanje knjige "Poezija i češnjak" Venčeslava Špilaka

ZAGREBAČKI haiku pjesnik i "kralj češnjaka" Venčeslav Špilak predstavio je danas deveto izdanje svoje knjige "Poezija i češnjak" u kojoj su, uz pjesme na hrvatskom, slovenskom i engleskom jeziku, zabilježeni ljekoviti narodni recepti bazirani na češnjaku.

Deveto izdanje posvećeno je hrvatskoj skijaškoj kraljici Janici Kostelić, kojoj je Špilak osim haiku pjesme posvetio i recepte za sladoled od češnjaka, pecivo u obliku skija s češnjakom i ljubavni napitak od češnjaka, vina i rakije.

Sladoled od češnjaka, najljekovitije biljke na svijetu, nemaju ni New York niti Pariz, već jedino Zagreb, a recept za njegovu izradu objavio sam kako bi ga svi koji žele mogli praviti kod kuće, rekao je Špilak publici i novinarima okupljenim u kafiću "Gavella".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Špilakove su pjesme poput "bljeska u nekoliko stihova", nastale na nekoj tržnici, u tramvaju ili kratkom susretu na zagrebačkim ulicama, istaknuo je književnik Josip Palada dodavši da ih Špilak mora podijeliti s narodom ili od njih nema ništa.

Džepna knjiga "Poezija i češnjak", u izdanju samog autora, uskoro će se prodavati u knjižarama u Zagrebu i Mariboru, a dio će Špilak, kao što je i dosad radio, podijeliti onima koji uživaju u njegovoj poeziji, od prodavačica na tržnicama do redovitih posjetitelja zagrebačkih lokala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara