Zagreb: Prodaja božićnih drvaca-akcija Caritasa "za 1000 radosti"

TISUĆU božićnih drvaca iz donacije Hrvatskih šuma danas su na Trgu bana Josipa Jelačića prodavale poznate osobe iz javnog života, Hrvatskih šuma i Caritasa, a novac od prodaje namijenjen je najsiromašnijim hrvatskim obiteljima.

Humanitarnu božićnu akciju pod nazivom "Za 1000 radosti" pokrenuo je i provodi Hrvatski Caritas u suradnji s gospodarstvenicima. Mnoge hrvatske tvrtke - banke, mali i veliki gospodarstvenici - ove su godine prije Božića dio novca namijenjenog božićnim i novogodišnjim domjencima dali za pomoć najugroženijim obiteljima.

U akciju se mogu uključiti i svi građani koji će pozivom na broj telefona 060 801 801 siromašnim hrvatskim obiteljima darovati 3,66 kuna.

U Hrvatskoj je više od deset posto siromašnih ljudi, a želja je Caritasa senzibilizirati ljude za siromašne sugrađane, kojima će novčani dar učiniti ljepše božićne blagdane.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske šume, koje su darovale 1000 božićnih drvaca za pomoć siromašnima, zadovoljne su današnjim odazivom građana. Božićno drvce kupio je i zamjenik zagrebačke gradonačelnice Milan Bandić. Drvca su se prodavala u posudama, s korijenom, po pristupačnim cijenama od 20 do 160 kuna. Hrvatske šume, zadovoljne akcijom, namjeravaju i iduće subote prodavati božićna drvca za Caritasovu akciju.

Sutra, 14. prosinca, na nedjelju Caritasa, za 2500 najsiromašnijih osoba Caritas će, u suradnji s Cehom ugostitelja Hrvatske obrtničke komore, organizirati besplatan ručak diljem Hrvatske.

Humanitarna akcija "Za 1000 radosti" završit će 22. prosinca koncertom Prljavog kazališta u 20,30 sati ispred zagrebačke katedrale.

Akciju prati i posebna pjesma "Za 1000 radosti" koju izvode poznati hrvatski glazbenici.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara