Zagreb: Prosvjed radnika "Kutjeva" ispred zgrade Vlade

DVJESTOTINJAK radnika Poljoprivrednog kombinata "Kutjevo" d.d. okupilo se danas ispred zgrade Vlade na Markovu trgu prosvjedujući protiv odluke Hrvatskog fonda za privatizaciju o parcijalnoj prodaji tog poduzeća.

"Tražimo poništenje odluke Upravnog odbora HFP-a od 17.lipnja o prodaji poduzeća u dijelovima umjesto cjelovite privatizacije, kako je bilo prvotno odlučeno. Prodaja u dijelovima je protiv gospodarskog interesa radnika Kutjeva i Slavonije, a u korist interesnih skupina koje žele razbiti poljoprivredu u Slavoniji radi zarade na uvozu", izjavio je predsjednik Sindikata "Kutjeva" Vinko Jušić.

Radnici traže i da se u pregovore o kupovini poduzeća vrati,po njihovom mišljenju, jedini ozbiljni ponuđač "Božjakovina" Envera Moralića, koja je prvotno pregovarala o kupnji 94 posto poduzeća, ali je odustala nakon odluke HFP-a da se natječajem proda samo 76 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ako Božjakovina ne želi ponovno pregovarati o kupnji Kutjeva zahtijevamo da se nađe novi kupac koji je spreman kupiti Kutjevo u cijelosti, a da položaj radnika i uvjeti ulaganja u Kutjevo ostanu nepromijenjeni, a sve to uz nazočnost radničkih predstavnika Kutjeva", kazao je Jušić.

Predstavnici Sindikata "Kutjeva" traže da ih danas primi premijer Ivica Račan, a ako se njihovim zahtjevima ne udovolji spremni su na radikalnije akcije uključujući i blokadu prometnica zajedno sa sindikatima drugih slavonskih kombinata.

Radnici su na Markov trg došli žviždeći i noseći transparente "Ubili ste kravu za kilu mesa", "Grobar Slavonije - Linić", "Što vam je Slavonija kriva".

Prije dolaska na Markov trg radnici su prosvjedovali ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede i šumarstva, Ministarstva gospodarstva, te Hrvatskog fonda za privatizaciju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara