ZAGREB: RAZMJENA LOGISTIČKIH INFORMACIJA IZMEĐU SAD-A I HRVATSKE

U okviru priprema Hrvatske za ulazak u NATO predstavnici hrvatskog Ministarstva obrane i drugih hrvatskih ministarstava sljedećeg će ponedjeljka u Vojnoj akademiji na Črnomercu početi seriju radnih sastanaka posvećenih logističkoj razmjeni s dužnosnicima američkog Instituta za logistički menadžment (LMI) koji predstavljaju američko ministarstvo obrane, priopćilo je u petak veleposlanstvo Sjedinjenih Država u Zagrebu. L

Tijekom niza sastanaka koji će se održavati u predstojećih tjedan dana dužnosnici LMI-a upoznat će hrvatske vojne i civilne dužnosnike s NATO-ovom logističkom doktrinom, politikom i metodama rada, pružajući tako pomoć Hrvatskoj za sudjelovanje u budućim mirovnim operacijama pod vodstvom NATO-a. Kako se u priopćenju dodaje, radit će se na identificiranju logističkih potreba za takve operacije diljem svijeta, na poboljšanju suradnje između vojske i civilnih ministarstava u stvarima važnim za nacionalnu sigurnost kao i na određivanju mogućih područja buduće logističke suradnje između Hrvatske, SAD-a i NATO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jednotjedni logistički seminar sastojat će se od niza stručnih prezentacija o logistici NATO-a i sličnim temama koje će održati američki i hrvatski sudionici, te dviju vježbi iz praktične primjene teorijskih znanja.

Ova logistička razmjena, kaže se u priopćenju, pruža Hrvatskoj mogućnost da produbi znanje o suradnji sa SAD-om u okviru bilateralnog Sporazuma o nabavi i uzajamnom pružanju usluga te pomaže Hrvatskoj da ostvari logističke ciljeve Partnerstva za mir kao dio hrvatskih aktivnosti na putu u puno članstvo NATO-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara