Zagreb: Šef benzinske postaje osumnjičen za pronevjeru "tešku" dva milijuna kuna

ŠEF JEDNE Inine benzinske postaje u Novom Zagrebu osumnjičen je da je lažnim prikazivanjem zaliha goriva u tri godine ´zaradio´ više od dva milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija nije otkrila identitet 49-godišnjeg osumnjičenika, kojega se tereti za kazneno djelo pronevjere, niti na kojoj je benzinskoj postaji radio.

Osumnjičeni je, tvrde u policiji, u Inino računovodstvo dostavljao lažne popisne liste i izvještaje o zalihama goriva na benzinskoj postaji. Naime, prikazivao je da su one veće nego što su stvarno bile. Razliku u gorivu potom je prodavao, a novac zadržao za sebe. Na taj je način na štetu Ine ´zaradio´ više od dva milijuna kuna u razdoblju od prosinca 1997. do kraja siječnja 2001., tvrdi policija.

Otkriven je početkom siječnja 2001. kada je obavljena inventura, odnosno popis stanja goriva, te kontrola popisne liste robe i izvještaja o kretanju i zalihama goriva.

Kriminalistička obrada završena je tek ovih dana, a policija je protiv osumnjičenog podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara