Zagreb: Šef benzinske postaje osumnjičen za pronevjeru "tešku" dva milijuna kuna

ŠEF JEDNE Inine benzinske postaje u Novom Zagrebu osumnjičen je da je lažnim prikazivanjem zaliha goriva u tri godine ´zaradio´ više od dva milijuna kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Policija nije otkrila identitet 49-godišnjeg osumnjičenika, kojega se tereti za kazneno djelo pronevjere, niti na kojoj je benzinskoj postaji radio.

Osumnjičeni je, tvrde u policiji, u Inino računovodstvo dostavljao lažne popisne liste i izvještaje o zalihama goriva na benzinskoj postaji. Naime, prikazivao je da su one veće nego što su stvarno bile. Razliku u gorivu potom je prodavao, a novac zadržao za sebe. Na taj je način na štetu Ine ´zaradio´ više od dva milijuna kuna u razdoblju od prosinca 1997. do kraja siječnja 2001., tvrdi policija.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriven je početkom siječnja 2001. kada je obavljena inventura, odnosno popis stanja goriva, te kontrola popisne liste robe i izvještaja o kretanju i zalihama goriva.

Kriminalistička obrada završena je tek ovih dana, a policija je protiv osumnjičenog podnijela posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara