Zagreb: U "Martinjskoj" akciji policija zaustavila 260 alkoholiziranih vozača

U PETODNEVNOJ akciji kontrole alkoholiziranosti vozača koju je policija pokrenula zbog blagdana Svetog Martina, popularnog Martinja, na zagrebačkom je području zaustavljeno 260 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, doznaje se u policiji.

"Rekorder" akcije, kod kojega je izmjereno 3,56 promila alkohola u krvi, zaustavljen je 9. studenoga u Vrbovcu, jedan sat iza ponoći.

Dan ranije zabilježen je i rekord u "ženskoj kategoriji", kada je kod 43-godišnje Zagrepčanke izmjereno 2,13 promila.

Većini pijanih vozača policija je odmah oduzela vozačke dozvole i isključila ih iz prometa.

Oduzimanje vozačke izbjeglo je tek 44 sudionika prometa koji su automobil vozili bez položenog vozačkog ispita, dokumente nisu imali kod sebe ili im je vozačka dozvola ranije oduzeta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od ostalih prekršaja u danima u kojima se "krsti" mlado vino zabilježeno je najviše prekoračenja dozvoljene brzine i nekorištenja sigurnosnih pojasa, a slijede vožnja neregistriranih automobila, te prolasci kroz crveno.

U policiji su posebno zadovoljni podatkom da tijekom cijele akcije na zagrebačkom području nije bilo poginulih u prometu, te da je alkoholiziranih sudionika prometa bilo "nešto manje" nego proteklih godina.

Tijekom akcije zabilježen je i manji broj ozlijeđenih u prometu, nego u danima kada se ne provode takve akcije, ističu u policiji.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara