Zagreb: U nesrećama na radu jedna osoba poginula, jedna teško ozlijeđena

ZAGREBAČKA policija danas je izvijestila o dvije nesreće na radu u kojima je jučer jedna osoba poginula, a jedna je teško ozlijeđena.

Zaposlenik poduzeća "Gradel d.o.o." Zoran Ačkar (32) pronađen je jučer mrtav u podrumskom dijelu zgrade velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta, nad kojom su u tijeku građevinski radovi (adaptacija i obnova zgrade).

Policija je izvijestila da je Ačkar sam izvodio građevinske radove u podrumskom dijelu zgrade, te da su ga oko 14 sati ostali zaposlenici pronašli mrtvog.

U policiji ističu da nakon provedenog očevida i pregleda mrtvoga tijela ne mogu isključiti nasilnu smrt (od udara struje) pa su tijelo prevezli u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na dodatne pretrage kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Policija je izvijestila i da se jučer oko 15,30 sati na gradilištu zgrade "Autocentra Peugeot" u Dubravi pri padu s visine od gotovo dva i pol metra teško ozlijedio 18-godišnji praktikant zagrebačke Industrijsko-strojarske škole.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevidom je utvrđeno da se praktikant, prilikom postavljanja izolacije na ventilacijske cijevi, oslonio na aluminijsku prešku skele koja je popustila pa je pao na tlo s visine od 238 centimetara.

Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Rebro gdje su mu utvrđene teške ozljede - prijelom lijeve sljepoočne kosti i šestog lijevog rebra - te je zadržan na liječenju.

Praktikant je praksu obavljao u poduzeću "Energotehna" koje izvodi radove na spomenutoj zgradi.

Zagrebačka policija izvijestila je i da se jučer oko 15 sati u Novom Zagrebu teško ozlijedio 55-godišnji muškarac kada je, popravljajući krov garaže uz obiteljsku kuću, izgubio ravnotežu i pao s visine od oko tri metra.

Liječnička pomoć pružena mu je u KB Sestara milosrdnica, gdje je, zbog teških ozljeda glave (prijelom lubanje, krvarenje, nagnječenje kosti glave i moždana koma) zadržan na liječenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara