Zagreb: U petak Dan ljubaznosti u prometu

U SURADNJI s gradskom Turističkom zajednicom zagrebačka policija će u petak, 6. lipnja, po sedmi put organizirati "Dan ljubaznosti u prometu".

Osamdesetak učenika Škole za cestovni promet i pripadnika prometne policije mladeži tog će dana od 10 do 14 sati na 30 pješačkih prijelaza nadzirati poštivanje prednosti pješaka.

Akcija se održava u čast Dana grada Zagreba, a cilj joj je poticanje tolerancije i uvažavanja između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača na poštivanje prednosti pješaka na pješačkim prijelazima, kažu u zagrebačkoj policiji.

Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko kolnika, a od pješaka da se potom zahvale vozačima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon akcije, u četvrtak 12. lipnja, deset savjesnih vozača primit će nagrade zagrebačke Turističke zajednice i Auto-moto kluba Siget.

Lani je u akciji zabilježeno oko 12.000 nesavjesnih i 7.500 savjesnih vozača, što je bilo povećanje broja savjesnih vozača u odnosu na godinu ranije za 2,5 posto.

(Hina) am so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara