Zagreb: Umirovljeni kontra-admiral Budimir sudjelovao u tučnjavi zbog narodne glazbe

UMIROVLJENI kontra-admiral Ante Budimir (59) sudjelovao je, pod vidnim utjecajem alkohola, u tučnjavi koja je jučer izbila u novozagrebačkom hotelu Galerija zbog "narodne bosanske glazbe", doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Do tučnjave, u kojem su Budimir i njegov 48-godišnji prijatelj lakše ozlijeđeni, došlo je u hotelu u Pogačićevoj ulici dok je 30-ak gostiju, među kojima je bilo i djece, slavilo pričest.

Naime, oko 18 sati na hotelsku terasu su, kako kaže policija, pod vidnim utjecajem alkohola došli umirovljeni kontra-admiral i njegov prijatelj koji su nastavili konzumirati alkohol. Budimir je potom u više navrata ulazio u unutrašnjost hotela i negodovao zbog, kako kažu u policiji, narodne bosanske glazbe koju je izvodio harmonikaš. Nakon što je pokušaj vlasnika hotela da ga smiri bio je bezuspješan, četvorica muškaraca, sudionika obiteljske proslave, prišli su Budimiru i njegovom prijatelju i tada je došlo do naguravanja i kraće tučnjave u kojoj su dvojica nepozvanih gostiju zadobili nekoliko udaraca po tijelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojica su se žalili na bolove, pa su kolima Hitne pomoći prevezeni u KBC Dubrava, gdje im je pružena liječnička pomoć zbog lakših ogrebotina i hematoma po rukama, tijelu i glavi, kažu u policiji.

Policija je najavila da će protiv sve šestorice sudionika izgreda podnijeti prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Ante Budimir je od 1991. do 1998. bio zapovjednik Hrvatske ratne mornarice za sjeverni Jadran, a umirovljen je s dužnosti inspektora za mornaricu u Glavnom stožeru Oružanih snaga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara