Zagreb: umro policajac ispred veleposlanstva SAD-a; pretpostavlja se zbog vrućine

ZAGREBAČKI policajac Josip Lukinić umro je danas ispred veleposlanstva SADa u Buzinu, a prema prvim informacijama pretpostavlja se da mu je srce zatajilo zbog vrućine, no točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom, doznaje se u policiji.

Policajcu je tijekom smjene na osiguranju veleposlanstva SAD-a danas oko 11 sati pozlilo, i iako je Hitna pomoć stigla brzo liječnici nisu uspjeli pomoći 41-godišnjem policajcu koji je umro oko 11,25 sati, doznaje se u Operativno-komunikacijskom centru PU zagrebačke.

U policiji kažu da će se uzrok smrti utvrditi obdukcijom, a za sada se pretpostavlja da je policajcu zatajilo srce zbog vrućine.

Kao i ostale dijelove Europe i Hrvatsku je zahvatio val vrućina, a prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda srednje mjesečne temperature zraka u srpnju u cijeloj su Hrvatskoj bile znatno više od tridesetogodišnjeg prosjeka izmjerenog od 1961. do 1990. Zbog takvih odstupanja od prosjeka smatra se da je u najvećem dijelu Hrvatske protekli mjesec bilo ekstremno toplo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara