Zagreb: Uredskim krađama "zaradio" 300 tisuća kuna

POLICIJA je uhitila mladića osumnjičenog za 32 krađe u uredima iz kojih je navodno otuđio plijen vrijedan više od 300 tisuća kuna, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Policija 25-godišnjeg mladića tereti da je od srpnja do studenoga ove godine "harajući po uredima" pokrao 14 osoba i 18 tvrtki, kazala je policijska glasnogovornica Gordana Vulama. Mladić je najčešće krao novčanike i prijenosna računala, iskorištavajući nepažnju ili odsutnost zaposlenika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je primjerice sredinom listopada usred radnog vremena u prostorijama jedne zagrebačke tvrtke ukrao novčanik s više od 28 tisuća kuna. Tri mjeseca ranije provalio je u ured na Radničkoj cesti i sa stola ukrao prijenosno računalo vrijedno oko 8,500 kuna, kažu u policiji. Dodaju da im je mladić od ranije poznat zbog sličnih ili istih kaznenih djela.

U policiji upozoravaju da su uredske krađe čest oblik kriminala, na koje često utječu i same žrtve, propuštajući mjere predostrožnosti. Zato savjetuju da se suradnici međusobno upozoravaju o sumnjivim osoba te da svoje stvari zaključavaju u ladice ili uvijek nose sa sobom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara