Zagreb: Vesna Pusić dijelila građanima sadnice trešanja

Predsjednica Hrvatske narodne strankeLiberalnih demokrata i nositeljica liste te stranke na idućim lokalnim izborima u gradu Zagrebu Vesna Pusić podijelila je danas građanima na Trešnjevačkoj tržnici 150 sadnica trešnje u sklopu akcije "Vratimo trešnje u trešnjevačka dvorišta".

Nakon toga Vesna Pusić popila je kavu i razgovarala s građanima na Cvjetnom trgu.

Istaknula je kako je glavna koncepcija njezine predizborne kampanje zauzimanje za Zagreb kao srednjoeuropskoga poslovnog i kulturnog središta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zagreb, po njezinim riječima, ima mogućnosti da postane ono što je Beč bio između 50-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća, a to znači privući u Zagreb velike međunarodne gospodarske i kulturne čimbenike. Središtem ovoga dijela Europe danas žele postati brojni gradovi, poput Bukurešta, Sofije, povremeno i Beograda, ustvrdila je i dodala kako o poreznoj politici, kvaliteti institucija i života u Zagrebu ovisi hoće li velike međunarodne tvrtke i europske i svjetske ustanove za svoje sjedište u ovome dijelu Europe odabrati naš glavni grad.

HNS će se u izbornoj kampanji zauzimati i za obnovu i uređenje zapuštenih kulturnih centara u gradu. "Treba ih urediti i putem natječaja dati na uporabu brojnim kulturnim grupama koje djeluju u Zagrebu, a nemaju svoj prostor", rekla je Vesna Pusić koja je danas posjetila takav kulturni centar u Dubravi.

(Hina) xmt ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara