Zagreb: Vreće sa sumnjivom prahom pronađena na divljem otpadu u Dubravi

NA DIVLJEM odlagalištu otpada u Međugorskoj ulici u zagrebačkom naselju Dubrava danas su pronađene vreće sa sumnjivim kemijskim otpadom, doznaje se u zagrebačkoj policiji i Državnom centru za obavješćivanje.

Prema prvim informacijama, pronađeno je više vreća od 25 kilograma u kojima je sumnjivi prah. Nekoliko vreća je potrgano, pa se prah rasuo po tlu, no u policiji za sada ne znaju je li došlo do onečišćenja.

U Državnom centru za obavješćivanje doznaje se da je na vrećama naziv "omnifast" i da je na svakoj nacrtana mrtvačka glava.

Vreće je prijepodne pronašao građanin koji je o tome izvijestio policiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mjesto na kojem je ilegalno odbačen sumnjivi otpad osigurava policija, a očekuje se dolazak stručnjaka iz Zavoda za toksikologiju, te inspektora zaštite okoliša.

U posljednjih desetak dana ovo je četvrti otkriveni slučaj ilegalno odbačenog opasnog otpada na zagrebačkom području. U prva tri na različitim je mjestima pronađeno 220 boca i 35 metalnih kanti s raznim otrovnim i zapaljivim laboratorijskim kemikalijama, te vreća s oko 30 kilograma nepoznatog praha.

Policija za te slučajeve sumnjiči jednu tvrtku, no do završetka kriminalističke obrade ne želi izlaziti u javnost s njezinim nazivom.

(Hina) so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara