Zagreb: Zatvoren 38. Floraart, manje posjetitelja nego lani

U BOĆARSKOM domu u Zagrebu večeras je zatvorena 38. Međunarodna vrtna izložba "Floraart" na kojoj je ove godine nastupilo 189 domaćih i 24 inozemna izlagača iz 10 zemalja.

Premda se prije samog zatvaranja na izložbi cvijeća i vrtnog bilja okupilo mnoštvo Zagrepčana koji su "u zadnji čas" došli pogledati bogate cvjetne aranžmane ili kupiti cvijet ili biljku, ovogodišnja izložba od 4. do 8. lipnja zabilježila je manje posjetitelja nego lani.

Prema prvim procjenama, na 38. "Floraart" je tijekom pet dana došlo oko 180.000 posjetitelja ili 15 do 20 posto manje nego lani, izvijestila je dopredsjednica Izvršnog odbora "Floraarta" Biserka Kirin. Ocijenila je da je razlog tome vjerojatno velika vrućina za ovo doba godine ili pak cijena pojedinačne ulaznice od 30 kuna.

Prigodna prodaja cvijeća i bilja te vrtne opreme, plastenika i bazena, keramičke i druge galanterije i slika bila je dostupna na stotinjak štandova, a djecu su zabavljale svakodnevne predstave kazališta lutaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U okviru "Floraarta" danas su predstavljene i dvije knjige "Pelargonije - njega i zaštita" i "Petunije i surfinije - njega i zaštita" koje su kod posjetitelja izazvale veliki interes.

U gradskoj palači Dverce u subotu su uručena odličja 38. međunarodne vrtne izložbe "Floraart". Zlatni stručak za kreativni izraz u oblikovanju u vanjskom prostoru dobila je Hortikultura, a u unutarnjem prostoru Zrinjevac. Zlatne stručke za vlastitu proizvodnju dobile su Hrvatske šume u vanjskom i mađarski Kertesz u unutarnjem izložbenom prostoru.

Posebna nagrada za uređenje javnih otvorenih površina pripala je Zrinjevcu. Nagradu Turističke zajednice Grada Zagreba dobile su udruge Rustica i Ecologica, nagrada Hrvatske gospodarske komore pripala je tvrtki MBM, a nagrada Večernjeg lista Četinjačama Rešetar. Ukupna pobjednica Hrvatskog kupa florista je Desinela Grenc.

Ovogodišnji "Floraart" posjetio je i predsjednik Stjepan Mesić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara