ZAGREBAČKA GRADSKA SKUPŠTINA prihvatila PROSTORNI PLAN

Zagrebačka Gradska skupština prihvatila je danas većinom glasova, ali bez oporbenih zastupnika koji su napustili sjednicu, izmjene i dopune Prostornog plana grada Zagreba. L

Oporba je u raspravi o toj točki najavila da je protiv takve izmjene i dopune prostornog plana, a Kažimir Varda je u ime Hrvatskog bloka najavio i podnošenje zahtjeva za ocjenu ustavnosti ako Skupština prihvati taj prostorni plan.

Klub HDZ-a se očitovao da ne može poduprijeti takav prostorni plan, jer je velik dio građana, posebice u Sesvetama, bio protiv njega. Svjesni smo odgovornosti ako zbog toga neće biti donesen generalni urbanistički plan (GUP), ali ne možemo dopustiti lobijima da sesvetsku farmu pretvore u zonu za gradnju stanova, rekao je Ivan Bračić (HDZ).

Radoslav Dumančić (HB) rekao je kako je Ministarstvo obnove, javnih radova i graditeljstva raspisalo natječaj za izradu studije naselja Sesveta i gradnju 2500 stanova po Programu društveno poticane stanogradnje dok još nije završila procedura donošenja izmjena i dopuna prostornog plana i nije donesen GUP. "To je očit dokaz da prostorne dokumente u Zagrebu kroje ljudi izvan Skupštine i Poglavarstva, i da ministar Čačić bezobzirno i bezobrazno zbog svojih interesa krši zakon", ustvrdio je Dumančić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladimir Velnić (SDP) rekao je da su izmjene i dopune prostornog plana dobile suglasnost Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja, poduprla ga je struka i zato nema razloga da ne bude prihvaćen.

Današnja sjednica Gradske skupštine počela je osvrtom na jučerašnju raspravu dogradonačelnika Milana Bandića na sjednici Gradskog poglavarstva u kojoj je naznačio da su na zahtjev koalicijskog partnera (HNS) rezultati natječaja za direktore devet gradskih trgovačkih društava bili unaprijed poznati. Stoga je prvo Klub zastupnika HB-a tražio da se gradonačelnicu Vlastu Pavić obveže da već na idućoj sjednici obavijesti Skupštinu o tijeku tih natječaja, a nakon stanki za sastanke klubova to su poduprli i HNS i SDP.

Skupština je na današnjoj sjednici, među ostalim, prihvatila i zaključak o dodjeli Nagrade grada Zagreba, a prihvaćen je i prijedlog godišnjeg obračuna gradskog proračuna za 2002., uz oštru kritiku oporbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara