zagrebačka škola ekonomije i managementa primljena u članstvo aacsb-a

Za Zagrebačku školu ekonomije i managementa (ZŠEM) veliko je priznanje što je na početku djelovanja i kao prva hrvatska visokoškolska odgojnoobrazovna ustanova primljena u punopravno članstvo AACSBa (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), ali to je i početak procesa ispunjavanja uvjeta za dobivanje međunarodne potvrde, izjavio je dekan ZŠEMa Đuro Njavro.

On je na današnjoj konferenciji za novinare govorio o tomu što za ZŠEM kao privatnu visoku škola s pravom javnosti osnovanu 2002. koja djeluje u prostorijama Filozofskoga fakulteta Družbe Isusove znači članstvo u AACSB-u.

AACSB neprofitna je udruga osnovana u SAD još 1916., koja danas okuplja više od 900 obrazovnih ustanova, poduzeća i ostalih organizacija sa zadaćom promicanja i poboljšanja visokoškolskoga obrazovanja u području poslovne administracije i menadžmenta iz više od 60 zemalja svijeta.

Kada je ZŠEM krajem prošle godine primljen u punopravno članstvo AACSB-a to je, istaknuo je Njavro, za nas značilo i početak procesa ispunjavanja uvjeta za dobivanje međunarodne potvrde da je obrazovni sustav ZŠEM-a u potpunosti sukladan razini i standardima kojima se odlikuju slične poslovne visokoškolske ustanove u razvijenome demokratskom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kakon je podsjetio Njavro, AACSB je i osnovan s ciljem odobravanja potvrde obrazovnoga programa škola i sveučilišta u području poslovnoga obrazovanja, a njegova potvrda znači i najviši standard koji mogu postići poslovne škole u svijetu.

Međunarodnu potvrdu AACSB-a do sada su dobila 452 člana iz 20 zemalja, a time su se obvezali i na punu spremnost i predanost održavanju vrsnoće obrazovnih programa te na stalno usavršavanje što se, dodao je Njavro, utvrđuje strogim godišnjim kontrolama.

Osim toga AACSB svojim članovima pruža brojne mogućnosti sudjelovanja u različitim istraživanjima i ispitivanjima javnoga mišljenja u području menadžmenta te u obrazovnim programima za profesore.

Tako će i ZŠEM, istaknuo je Njavro koji je, uz Ljerku Mintas-Hodak i Zlatka Matešu, utemeljitelj te privatne visoke škole, nastaviti svoju osnovnu zadaću - pružanje visoke razine znanja i vještina nužnih za snalaženje i uspjeh u konkurentnome i tržišno globaliziranom gospodarstvu koje je svakim danom sve zahtjevnije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara