Zagrebačka skupština o odlaganju otpada iz Samobora i Sv.Nedjelje na Jakuševac

ZAGREBAČKA Gradska skupština na sutrašnjoj će sjednici raspravljati o prijedlogu da se komunalni otpad iz Samobora i Svete Nedjelje odlaže na zagrebačkom odlagalištu Jakuševac.

Glavni razlog tom prijedlogu je potreba da se što prije sanira odlagalište Trebež i tako zaštiti bazen pitke vode Strmec koji je u opasnosti od zagađenja, navodi se u obrazloženju prijedloga.

Ako se ne pronađe rješenje za novu lokaciju odlagališta Zagreb će postati regionalno odlagalište otpada upozorili su gradski zastupnici na skupštinskim odborima insistirajući da se utvrdi rok do kada će se otpad moći odlagati na Jakuševac, ali i da Zajedničko vijeće Grada Zagreba i Zagrebačke županije pronađe rješenje za novu lokaciju odlagališta otpada.

Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, podsjetio je da je Gradsko poglavarstvo 2005. utvrdilo kao konačan rok do kojeg bi se otpad mogao dovoziti na Jakuševac.

Na skupštinsku su sjednicu uvršteni i prijedlozi Kluba gradskih zastupnika Hrvatskog bloka koji traže da Gradsko poglavarstvo podnese izvješće o programu mjera za poboljšanje prometa u Zagrebu i izvješće o davanju jamstva za kredit ZET-u i uvid u ukupnu zaduženost Grada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara