Zagrebačke prostitutke mjesečno zarađuju oko 10.000 kuna

"SAMO u posljednja tri mjeseca imala sam 90 mušterija." – rekla je Sandy, izazovna crnka koja svoje usluge nudi preko Plavog oglasnika, naglasivši kako od najstarijeg zanata na svijetu mjesečno zaradi oko 10.000 kuna.

Novinari Vjesnika su s Odjelom organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke proveli večer u jednoj od njihovih akcija hvatanja prostitutki. Sve započinje tako da operativci nazivaju brojeve iz oglasnika dogovarajući sastanak s prostitutkom. Kako objašnjavaju, najbolje je sastanak dogovoriti u hotelu jer je tada veća vjerojatnost da će se tamo pojaviti i makro.

Prostitutke i njihovi makroi dobro provjeravaju brojeve telefona s kojih je poziv upućen kao i hotel u kojem je sastanak dogovoren. Ako im se bilo što učini sumnjivo, neće se pojaviti na dogovorenom mjestu. Ako se ipak pojave, operativac pokazuje svoju značku nakon što mu prostitutka ponudi svoje usluge. Ostali operativci čekaju u blizini.

"U stanu nam je najvažnije naći mobitel čiji broj odgovara onom u Plavom oglasniku. No, prostitucija je vrlo unosan biznis, koji zahtijeva velik oprez, pa se često događa da je broj iz oglasnika kod posrednika s kojim je dogovorena usluga." – rekao je jedan od policijskih inspektora za Vjesnik.

Sastanak koji su operativci dogovorili s dvjema djevojkama u jednom hotelu u centru Zagreba je propao jer su djevojke očito nešto posumnjale, a na telefon iz oglasnika se više nitko nije javljao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crnka s početka priče je operativca primila u svoj stan na Savici, a za "ugodno druženje" koje uključuje sve osim analnog seksa trebalo je iskeširati 500 kuna. Kada je shvatila da je uhvaćena, bez otpora je krenula u stanicu i ispričala kako, kao nezaposlena 45-godišnjakinja i majka dvoje djece, nema drugog izbora. Sretna je jedino što su joj djeca u Dalmaciji i nemaju pojma o tome čime se njihova majka bavi. Iako, kaže, često razmišlja o tome da prestane, činjenica da je sada po prvi put "pala" samo joj je dodatni motiv.

Prekrasna studentica Lana je policiju, ne sumnjajući ništa, pozvala u prostran stan u Ilici. "Ostavite me na miru! Dosta mi je više policije!" – rekla je kada je shvatila da je uhvaćena i briznula u histerični plač. Od vlasnika stana je dobila detaljne upute što smije, a što ne smije kazati ako je policija uhvati. Ono što nije smjela priznati je činjenica da poznaje vlasnike kojima daje dio svoje zarade.

Novinari Vjesnika su kasnije doznali da je vlasnica stana nedavno nepravomoćnom presudom na Općinskom sudu u Zagrebu osuđena na 4 mjeseca zatvora zbog organiziranja prostitucije, protupravnog oduzimanja slobode, prijetnje i nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Djevojka iz stana je, jer je bila višestruko zlostavljana, u tom sudskom postupku svjedočila protiv svojih poslodavaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara