Zagrebački "ministar zdravstva" u trenucima opuštanja

ZVONIMIR ŠOSTAR, pročelnik zagrebačkog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje drži jednu od najodgovornijih funkcija u upravi glavnog grada. Razumije se da stres koji za sobom nužno povlači služba koju obnaša zahtjeva i odgovarajuću terapiju: dr. Šostar si je prepisao striptiz.

Šostar, kojeg je Nacional uvrstio među "100 najutjecajnijih Hrvata", je uz zvuke ciganskog orkestra potražio bijeg od tegobnih i mučnih situacija kao što je ona kada je prerušen u beskućnika jeo u pučkoj kuhinji i prosio po ulicama, a da bi se do kraja otkačio, pobrinula se i striptizeta koja se razodjenula i pročelniku priredila simulaciju oralnog seksa.

Šostar pripada uskom krugu ljudi od najvećeg povjerenja Milana Bandića, a koliko je bitan gradonačelniku svjedoči podatak da vodi segment gradske uprave koji raspolaže sa stotinama milijuna kuna i skrbi između ostalog, o socijalnoj zaštiti, zdravstvu, umirovljenicima, pravima hrvatskih branitelja i invalida rata. To su sve pitanja od posebnog značaja za Bandića, koji se svim silama promovira kao socijalno osjetljiv dobrotvor, pa se može reći da je Šoštar na čelu najbandićevskijeg gradskog ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zvonimir Šostar bi odmah odletio da 100 metara od zgrade zagrebačkog poglavarstva, kao u Americi, na ulicama leže beskućnici", rekao je u svom stilu Bandić kada se početkom prošle godine vratio iz posjeta Washingtonu. Zanimljivo je kako će Bandić reagirati na ovaj raskalašeni pročelnikov provod, jer iako se po praznim čašama čini da je striptizeta bila na repertoaru van 16-satnog radnog vremena kojeg Bandić zahtjeva od svojih najbližih suradnika, a ni ne vidi se da itko na ikome "leži", dvojbeno je radi li se o ponašanju dostojnom čovjeka na čelu gradske socijale.

Za razliku od misije u pučkoj kuhinji, kada je odbio fileke, Šostar nije imao ništa protiv djevojke koja, izvijajući mu se u krilu, tijelom zarađuje za život, dakle formalno, kao socijalno ugrožena osoba spada pod njegov resor. Ili je doktor s njom u sklopu strategije socijalne zaštite demonstrirao "provedbu mjera pronatalitetne politike", što je također jedna od njegovih dužnosti?

A.H.
Foto: Index.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara