Zagrebački SDP jednoglasno podržao Račana za kandidata za predsjednika SDP-a

ZAGREBAČKI SDP večeras je jednoglasno podržao Ivicu Račana kao kandidata za predsjednika SDP-a i istaknuo Milana Bandića za zamjenika predsjednika, što je nova funkcija u SDP-u, na koju će biti izabran jedan kandidat na predstojećoj stranačkoj konvenciji, zajedno s drugim kandidatima novog čelništva SDP-a.

Izvijestio je to predsjednik Gradskog odbora zagrebačkog SDP-a Ivo Jelušić nakon večerašnje sjednice tog Odbora.

Govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u Zagrebu i između koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a, Jelušić je rekao da su dosad izbjegavali otvarati "teme i probleme unutar koalicije" očekujući da se zagrebački HNS stabilizira. Situacija je još uvijek takva da "svako malo kapne neki njihov prijedlog za smjenom bivšeg HNS-ovca iz nekog gradskog tijela", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ipak, ustvrdio je da zagrebački SDP ni na koji način ne želi dovesti u pitanje koaliciju s HNS-om, da će se držati koalicijskog sporazuma kao i načela odgovornosti i poštenja u gradskoj vlasti. S HNS-om će, rekao je, razgovarati o posljedicama, ali i o uzrocima sadašnjeg stanja, no mimo volje HNS-a neće nikoga zadržavati ili nametati.

Zagrebački SDP večeras je predstavio i projekt kojim bi se trebao smanjiti ili ukinuti komunalni doprinos za izgradnju garaža kako bi se povećao interes investitora za izgradnju garaža u trgovačkim, poslovnim ili stambenim objektima.

U Zagrebu, s oko 340.000 vozila, parkirnih mjesta ispred stambenih zgrada više nema i taj se problem mora rješavati, rekao je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje. Dodao je da će Poglavarstvo krenuti i s rekonstrukcijom 10 prigradskih vlakova kako bi se više mogao koristiti javni prigradski prijevoz.

Gradski odbor SDP-a je za potpredsjednicu SDP-a predložio Mrijanu Ferić-Vac, predsjednicu Foruma žena SDP-a, dvoje kandidata za Nadzorni odbor: Sonju Kostić i Vedrana Žuvelu i 15 kandidata za Glavni odbor SDP-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara