ZAGREBAČKI SDP PODUPRO RAČANA ZA PREDSJEDNIKA SDP-a U IDUĆEM MANDATU

Zagrebački Gradski odbor SDPa večeras je jednoglasno podupro kandidaturu Ivice Račana za predsjednika SDPa u idućem mandatu te najavio da će na lokalnim izborima nositelj SDPove liste u Zagrebu i kandidat za gradonačelnika biti predsjednik zagrebačkog SDPa Milan Bandić.

"Ivica Račan naš je najbolji kandidat za predsjednika na idućoj konvenciji stranke i očekujem da ću i dalje biti njegov prvi suradnik", izjavio je Bandić nakon sjednice Gradskog odbora.

Rekao je kako SDP mora ostati najjačom strankom u Zagrebu i vodeća stranka u odgovornosti građanima. "SDP je tim koji pobjeđuje, to se ne mijenja i nećemo vodeće mjesto i odgovornost u Zagrebu prepustiti ni koalicijskim partnerima ni oporbi", rekao je Bandić.

Na novinarski upit hoće li SDP na lokalne izbore u Zagrebu izići samostalno ili u koaliciji Bandić je odgovorio da će "stranka, ako i samostalno pobijedi na izborima, koalirati sa strankama kojima građani daju povjerenje". "Nećemo obnašati vlast sami. Dobro je da je uvijek netko pored nas, bilo kao koalicijski partner, bilo kao kvalitetna i konstruktivna oporba", kazao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Ivo Jelušić rekao je kako je zagrebački SDP na lokalnim izborima želi osvojiti više glasova nego na parlamentarnim izborima. "Da bi to ostvario, SDP građanima nudi brojne projekte na njihovu dobrobit kao i ljude koji žele i mogu pobijediti", poručio je Jelušić.

Izvijestio je da je Gradski odbor večeras jednoglasno odlučio da na izborima u Zagrebu Bandić bude nositelj liste SDP-a i stranački kandidat za gradonačelnika.

(Hina) xtr yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara