Zagrebački tinejdžeri krivotvorili novčanice od 50 i 200 kuna

ZBOG sumnje da su u obiteljskoj kući u Velikoj Gorici krivotvorili novčanice od 50 i 200 kuna zagrebačka policija uhitila je 17-godišnjeg mladića i 16-godišnju djevojku, izvijestio je na konferenciji za novinare Krunoslav Borovec, načelnik PU zagrebačke.

Osim maloljetnika policija je uhitila i 38-godišnju ženu koja je većinu krivotvorenog novca stavila u opticaj krajem prošlog tjedna, plaćajući u raznim trgovinama na području Velike Gorice.

Policija sumnja da su maloljetnici u djevojčinoj kući u Velikoj Gorici novčanice falsificirali posljednjih mjesec dana pomoću računala, odnosno skenera s kopirnim uređajem i štampačem.

Osim novčanica maloljetnici su krivotvorili i pokaz za veljaču ove godine te jednu uputnicu.

Tijekom kriminalističke obrade pronađeno je i oduzeto ukupno 25 novčanica po 200 kuna i dvije od 50 kuna, kažu u policiji.

Dodaju da su osumnjičeni uz kaznenu prijavu zbog izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje, te krivotvorenja novca, isprave i vrijednosnih papira dovedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda u Zagrebu.

U policiji kažu da nastavljaju rad na ovom slučaju, jer sumnjaju da su maloljetnici u opticaj stavili još krivotvorenih novčanica u trgovinama i kioscima na području Velike Gorice i Zagreba.

Index.hr/Hina

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara