Trg bana Josipa Jelačića od sutra postaje Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana?

Trg bana Josipa Jelačića od sutra postaje Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana?

Foto: FAH

ZAGREBAČKI Trg bana Josipa Jelačića mogao bi biti preimenovan u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana ako takav prijedlog u utorak dobije "zeleno svjetlo" Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova Gradske skupštine i potom ga prihvate gradski zastupnici na  skupštinskoj sjednici u listopadu.

Predsjednik tog skupštinskog Odbora Zoran Piličić (HDZ) Hini je izjavio da je Odbor dobio prijedlog Suzane Obrovac da se Trg bana Josipa Jelačića preimenuje u Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana.

Pojasnio je da svatko, od privatne do pravne osobe, ima pravo predložiti imenovanje ili preimenovanje ulica i trgova po svojoj želji i nahođenju, pa je tako i Suzana Obrovac dostavila svoj prijedlog o preimenovanju središnjeg zagrebačkog trga.

"To je legitiman zahtjev koji smo stavili na dnevni red, o njemu ćemo u utorak raspravljati i donijeti zaključke", poručio je Piličić.

Što se tiče mogućnosti da Jelačić plac uskoro dobije novo ime, Piličić kaže kako je "sve moguće" i da ne može prejudicirati kakav će zaključak donijeti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara