Zagrepčani provalili u ustavu i otvorili kanal: Bez kvartovske ekipe još bi plivali

Zagrepčani provalili u ustavu i otvorili kanal: Bez kvartovske ekipe još bi plivali
Screenshot: Facebook

SNAŽNO nevrijeme potopilo je sinoć dijelove glavnoga grada, a društvenim mrežama se, osim snimki poplava diljem grada, šire i snimke na kojima se građani sami organiziraju i pokušavaju spriječiti da im kuće i stanovi budu poplavljeni.

Građani danas zbrajaju štetu te pokazuju nezadovoljstvo reakcijom gradskih vlasti.

Provalili i sami otvarali kanal da voda oteče

Društvenim mrežama šire se snimke Trnjana koji su tijekom noći provalili u objekt ustave odvodnog kanala Kuniščak, kako bi otvorili zatvoreni kanal da bi nagomilana voda mogla otjecati u Savu.

"Da nije bilo tu kvartovske ekipe, koja je provalila i sama otvorila kanal, još bi plivali. Strašno je kako je sustav zakazao. U ovom gradu se više ne zna tko pije... ali mi plaćamo", stoji u objavi jednog građanina koji je rekao kako se nitko od nadležnih nije pojavio ni nekoliko sati nakon poplave. 

Kažu da su riskirali sve i u sandalama ušli u poplavljenu zgradu

Jedan građanin kaže kako su kuće poplavile zbog "debilizma i bahatosti odgovornih". U objavi je također naveo kako su se on i susjedi, kako bi sanirali situaciju, morali izlagati opasnosti jer im se nitko nije javio. 

"Starija susjeda mi govori da je brana na ustavi zatvorena i da podzemni potoci ne mogu u Savu, zovemo sve moguće brojeve, svi zauzeti. Mala zgrada s komandama za dizanje brane zablindirana kao da su američke zlatne rezerve unutra, provaljujemo mali prozor na dva i pol metra visine i preko ljestava i riskirajući sve ulazimo unutra u sandalama", stoji u objavi.

Poplavile kuće i uništena imovina na trnjanskom nasipu zbog debilizma i bahatosti odgovornih. Kronologija : voda ...

Posted by Domagoj Vorberger on Saturday, July 25, 2020

"Ovaj grad ima puno problema koji su kompleksni"

Marija Brajdić Vuković, vijećnica Gradske četvrti Podsused-Vrapče, komentirala je situaciju.

"Nije u Zagrebu problem samo loša odvodnja nego neplanska gradnja po obroncima Sljemena, uključujući sve bregove Gornjeg grada. Sve drveće smo iščupali i tlo izbetonirali, gdje će sad voda nego u Donji grad i na Trešnjevku. U Podsusedsko dolje. Ne govorim to bezveze, nego iz iskustva rada u Vijeću gradske četvrti u kojoj su oborinske vode ogroman problem radi Podsljemena. Ovaj grad ima puno problema koji su kompleksni, a svi proizlaze iz nebrige i sebičnosti vladajućih" napisala je Brajdić Vuković na Facebooku.

Marija Brajdić Vuković, naša vijećnica u Vijeću Gradske četvrti Podsused-Vrapče i kandidatkinja na Možemo - politička...

Posted by Zagreb je NAŠ on Saturday, July 25, 2020

Ustava za ispust potoka Kuniščak nije u nadležnosti Vodoopskrbe

Gradska Uprava Grada Zagreba izvijestila je u subotu kako objekt ustave za ispust potoka "Kuniščak" u rijeku Savu nije u nadležnosti Vodoopskrbe i odvodnje Grada Zagreba, nego Hrvatskih voda.

Nakon snažnog nevremena koje je u petak navečer pogodilo grad Zagreb i uzrokovalo bujice i poplave na području centra grada i šire, na društvenim mrežama pojavila se snimka građana s Trnja koji su provalili u taj objekt te su otvorili odvod i ispustili nagomilanu vodu.

Gradska Uprava naglasila je kako Hrvatske vode brinu i održavaju taj objekt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara