Zajednica roditelja poginulih branitelja: Moguć je i prosvjed pred Vladom

ZAJEDNICA udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata ogorčena je činjenicom da ih premijer Ivica Račan nije primio iako su njemu i vladinim službama zamolbu uputili još u svibnju.

Zbog tog, kako su naveli, birokratskog i ignorantskog odnosa, na današnjoj su konfrenciji za novinare najavili mogućnost prosvjeda pred zgradom Vlade.

Početkom studenoga provjerili smo što je s našim svibanjskim dopisom premijeru i rečeno nam je da se, zbog proceduralne pogreške, zagubio, rekao je predsjednik Zajednice Mario Marot.

Premijeru smo htjeli izraziti nezadovoljstvo zato što se godinu dana, na temelju Zakona o porezu na dohodak, oporezuju naše mirovine koje primamo kao roditelji poginulih branitelja. Oporezivanje mirovina smatramo nemoralnim jer nije riječ o klasičnim mirovinama koje su nastale godinama radnog staža i dohotkom, već je riječ o darovanom životu naših sinova za slobodu domovine, ocijenio je Marot.

Naveo je da su izaslanstvo Zajednice, koja okuplja oko 8500 članova, primili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, dok premijer za njih nije našao slobodan termin. Vrijeđa nas što premijer Račan nema 15 minuta za nas, dok s druge strane često prima sportaše, estradne zvijezde i druge, naglasio je Marot.

Osjećamo se pogođeni jer naša se zajednica nikada nije ponašala ekscesno, rekao je predsjednik izvršnog odbora Mladen Štajduhar.

Uvijek smo pokušavali biti konstruktivni u rješavanju problematike stradalnika Domovinskog rata bez ikakve politizacije naših problema jer politika nas uopće ne zanima, rekao je Štajduhar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara