Zajednica roditelja poginulih branitelja: Moguć je i prosvjed pred Vladom

ZAJEDNICA udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata ogorčena je činjenicom da ih premijer Ivica Račan nije primio iako su njemu i vladinim službama zamolbu uputili još u svibnju.

Zbog tog, kako su naveli, birokratskog i ignorantskog odnosa, na današnjoj su konfrenciji za novinare najavili mogućnost prosvjeda pred zgradom Vlade.

Početkom studenoga provjerili smo što je s našim svibanjskim dopisom premijeru i rečeno nam je da se, zbog proceduralne pogreške, zagubio, rekao je predsjednik Zajednice Mario Marot.

Premijeru smo htjeli izraziti nezadovoljstvo zato što se godinu dana, na temelju Zakona o porezu na dohodak, oporezuju naše mirovine koje primamo kao roditelji poginulih branitelja. Oporezivanje mirovina smatramo nemoralnim jer nije riječ o klasičnim mirovinama koje su nastale godinama radnog staža i dohotkom, već je riječ o darovanom životu naših sinova za slobodu domovine, ocijenio je Marot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naveo je da su izaslanstvo Zajednice, koja okuplja oko 8500 članova, primili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i predsjednik Sabora Zlatko Tomčić, dok premijer za njih nije našao slobodan termin. Vrijeđa nas što premijer Račan nema 15 minuta za nas, dok s druge strane često prima sportaše, estradne zvijezde i druge, naglasio je Marot.

Osjećamo se pogođeni jer naša se zajednica nikada nije ponašala ekscesno, rekao je predsjednik izvršnog odbora Mladen Štajduhar.

Uvijek smo pokušavali biti konstruktivni u rješavanju problematike stradalnika Domovinskog rata bez ikakve politizacije naših problema jer politika nas uopće ne zanima, rekao je Štajduhar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara