Zajednička radna skupina nastavila raspravu o ZOR-u

ZAJEDNIČKA tripartitna radna skupina Vlade, poslodavaca i sindikata danas je nastavila raspravu o spornim pitanjima izmjena Zakona o radu (ZOR), ali bez postignutog dogovora.

"Na današnjem sastanku (u vladinom Uredu za socijalno partnerstvo) nismo dogovorili ništa, osim da će svaka od strana do idućega sastanka pripremiti svoje prijedloge za pojedina pitanja", rekao je Hini predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever.

Na sastanku je razmatrano pitanje u vezi s razvojem i unaprjeđenjem kolektivnih radnih odnosa, te je zaključeno da će radna skupina na idućem sastanku razmotriti konkretna rješenja, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče predstavnika radnika u nadzornim odborima privatnih trgovačkih društava dogovoreno je da će Hrvatska udruga poslodavaca (HUS) za sljedeći sastanak izraditi novi prijedlog instituta. U njemu treba navesti u kojim bi slučajevima predstavnik radnika imao pravo odlučivanja u nadzornim odborima.

Radna skupina razgovarala je i o otpremninama, otkaznim rokovima i kompenzacijskim rješenjima, vezano uz prava nezaposlenih osoba.

Idući je sastanak najavljen za ponedjeljak, 7. travnja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara