Žalac očito mulja o luksuznom Mercedesu u njenom dvorištu

Žalac očito mulja o luksuznom Mercedesu u njenom dvorištu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTRICA regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac mulja o luksuznom automobilu koji je parkiran u dvorištu njene kuće u Vinkovcima. 

To je potpuno jasno nakon što se Žalac jutros obratila novinarima i pokušala, naglašavamo - pokušala, objasniti što Mercedes E-klase vrijedan najmanje 400.000 kuna radi u njezinom dvorištu. 

Nervozna ministrica se nemušto izvlačila pred novinarima

Osim što je HDZ-ova ministrica pred novinarima izgledala prilično nervozno, njezino je objašnjenje zvučalo nemušto i nekoherentno, a o slučaju luksuznog Mercedesa dala je više kontradiktornih informacija. 

Za automobil koji je već duže vrijeme parkiran u njenom dvorištu, a koji, prema izjavama susjeda, vozi njezin muž rekla je da je to auto koji su kupili njezini roditelji. Kao objašnjenje za to što je Mercedes parkiran u njenom dvorištu rekla je "da je brat kod njih parkirao svoj auto pa nemaju gdje parkirati".

No kada su je novinari upozorili na činjenicu da je automobil u vlasništvu rent a car tvrtke šibenskog poduzetnika, više nije bila sigurna jesu li roditelji Mercedes kupili ili su ga uzeli u najam. 

"Morat ću to pitati svoje roditelje, rekla je Žalac i dala potpuno nejasno objašnjenje kako su, kako tvrdi njezini roditelji, došli do auta. "Automobil su kupili moji roditelji prije dva mjeseca. On je rentan kroz ugovor o najmu i kad se otplati, onda će se vjerojatno kupiti", rekla je.

Nije željela odgovoriti na pitanje kolika primanja imaju njezini roditelji da si mogu priuštiti automobil koji košta više od 400 tisuća kuna, kao ni na pitanje u kakvoj je vezi sa šibenskim poduzetnikom Jollyjem. 

Već nakon nekoliko novinarskih pitanja nervozna Žalac se okrenula i otišla, ignorirajući i pitanje hoće li podnijeti ostavku, nakon što je u proteklih deset dana izbio i drugi njezin skandal. Prije desetak dana, podsjetimo, Žalac je bez važeće vozačke naletjela na djevojčicu koja je u nesreći teško ozlijeđena.

Pogledajte kako Žalac mulja o luksuznom Mercedesu

Koliko je ministrica bila uvjerljiva u objašnjavanju što luksuzni Mercedes radi u njezinom dvorištu, pogledajte i sami u snimci njezine izjave.

Susjedi kažu da je Mercedes u ministričinom dvorištu već mjesecima

Luksuzni Mercedes E klase zagrebačkih registarskih oznaka, vrijedan barem 50.000 eura koji duže vrijeme stoji u dvorištu kuće ministrice Žalac, u vlasništvu je tvrtke za najam luksuznih vozila Star rent a car šibenskog tajkuna Josipa Stojanovića Jollyja, piše današnji Jutarnji list, a dnevni najam stoji najmanje 1250 kuna.

Susjedi obitelji Žalac tvrde da je luksuzna limuzina parkirana ondje već nekoliko mjeseci i da je vozi ministričin suprug Mario Žalac, a fotografi su od srijede do nedjelje nekoliko puta fotografirali taj automobil.

Mercedes E klase, kako doznaje Jutarnji, nov je, registriran je 28. siječnja 2019., a iako suradnici ministrice Žalac tvrde da automobil nije u vlasništvu obitelji Žalac niti su ga unajmili, nitko od sugovornika s kojima su razgovarali ne želi reći čiji je i vozi li ga suprug Mario Žalac, kako tvrde susjedi.

"Automobil nije u vlasništvu ni u najmu obitelji Žalac", šturo su odgovorili iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, a isti su odgovor poslali i na ponovljeni upit s detaljnim pitanjima u kojima smo tražili informacije o vlasništvu vozila, tko ga koristi te tko i koliko plaća najam.

Muž ne želi reći čiji je auto

U imovinskoj kartici ministrice sada samo stoji da suprug u vlasništvu ima stari Mercedes iz 1995. vrijedan 24.000 kuna. 

JL navodi da im iz vlade nisu odgovorili na upit, a nazvali su i ministričina supruga Marija Žalca koji je, kažu, bio dosta uzbuđen zbog poziva. Tvrdi da automobil nije njegov, ali nije želio odgovoriti čiji je.

Mario Žalac, prema riječima Vinkovčana, inače je automehaničar, a prije otprilike pet godina servis je preselio u novi, moderniji prostor u poslovnoj zoni nedaleko od željezničke pruge koja vodi prema Otoku.  

Ovo je već drugi veliki skandal ministrice Žalac u proteklih deset dana.

DORH još ne zna hoće li Žalac kazneno prijaviti zbog nesreće

Jučer je prošlo točno deset dana otkako se dogodila prometna nesreća u Vinkovcima, u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac, a u kojoj je teško stradala 10-godišnja djevojčica. Plenković ju je odbio smijeniti nakon što se otkilo da dvije i pol godine nije imala važeću vozačku.

Unatoč protoku vremena policija i dalje ne želi otkriti kojom brzinom je vozila ministrica, a i dalje se ne zna hoće li protiv Gabrijele Žalac, koja je vozila s nevažećom vozačkom dozvolom, biti podignuta kaznena prijava.

Index je jučer ponovno poslao upit DORH-u, no tamo još uvijek ne znaju hoće li Žalac kazneno prijaviti zbog nesreće.

"Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima u svezi prometne nesreće koja se dogodila 09. ožujka 2019. oko 10,00 sati u Vinkovcima zaprimilo je posebno izvješće te sukladno Zakonu o kaznenom postupku po istome postupa, a postupanje tijekom izvida je tajno. O rezultatima izvida u predmetu će javnost biti pravovremeno obaviještena", stoji u odgovoru koji smo jučer dobili od vinkovačkog Općinskog državnog odvjetništva.

Isti je to odgovor koji smo dobili i prije šest dana. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara