žalba državnog odvjetništva zbog povrata nekretnina franjevcima na badiji - kisić: igra da se postupak oduži

Korčulanska ispostava Općinskoga državnog odvjetništva u Dubrovniku žalila se na djelomično rješenje o povratu nekretnina zadarskoj Franjevačkoj provinciji sv. Jeronima na otoku Badiji kod Korčule.

Zamjenica općinskoga državnog odvjetnika Boni Cebalo potvrdila je danas da se žalila u predviđenu roku na rješenje korčulanske ispostave Ureda državne uprave Dubrovačko-neretvanske županije, po kojem su Franjevačkoj provinciji u Zadru vraćene nekretnine na Badiji.

Dubrovački odvjetnik Antun Kisić, koji u predmetu povrata oduzetih nekretnina na Badiji zastupa Franjevačku provinciju, izjavio je da je žalba "formalne naravi".

"Zapravo to je svojevrsna igra da se postupak oduži, jer u postupku nije istican nijedan razlog koji se sada navodi u žalbi", rekao je Kisić, dodavši kako sada treba čekati odluku Ministarstva pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Općinsko državno odvjetništvo, kako kaže, žalilo se "zato što nije utvrđeno je li isplaćena naknada za ekspropriranu nekretninu".

Na Badiji je Franjevačkoj provinciji u Zadru nepravomoćnim rješenjem prošli mjesec vraćena crkva, samostan i sve zgrade oko samostana te jedna čestica zemlje iznad samostana.

Nije vraćena zemljišna čestica s pristaništem veličine 49 tisuća četvornih metara jer se utvrđuje pomorsko dobro.

Franjevački samostan i crkva te zemljišne čestice na Badiji komunističke vlasti oduzele su franjevcima 1949. i nakon toga su franjevci napustili otočić, gdje su pribivali više od pet stoljeća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara