KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Zamjenica šefa HZJZ-a poziva u školu: Nema opasnosti ni za kronične bolesnike

Zamjenica šefa HZJZ-a poziva u školu: Nema opasnosti ni za kronične bolesnike
Foto: HRT

HRVATSKI zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je danas nove upute za sprječavanje epidemije koronavirusa za vrtiće i razrednu nastavu koje vrijede od 25. svibnja. Škole se 25. svibnja otvaraju za sve učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Učenici se mogu naknadno uključiti.

"Pozivamo sve roditelje i djecu da 25. svibnja dođu u vrtiće i škole, s obzirom na relaksaciju mjera i s obzirom na to da su djeci škola i vrtić prirodno okruženje", rekla je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin u Dnevniku HRT-a.

Prema novim uputama HZJZ-a za vrtiće i razrednu nastavu koje vrijede od 25. svibnja, uz ostalo se povećava broj djece u skupinama, učenici u školu mogu dolaziti sami, a izjava roditelja nije potrebna.

Na pitanje što je sa zaposlenicima škola i vrtića koji su inače kronični bolesnici, Pavić Šimetin je odgovorila:

"Nema opasnosti ni za te zaposlenike, ali na ravnateljima je da takve djelatnike stave na poslove gdje ne moraju biti u kontaktu s većim brojem osoba, a u krajnjoj liniji može se koristiti i maska."

Od 5. do 8. razreda nastavna godina završava se kroz nastavu na daljinu i učenici se ne vraćaju u školu.

Za učenike srednjih škola nastava se također završava na daljinu, a u školi se provodi praktična nastava i slični oblici rada. Isto vrijedi i za učenike završnih razreda srednje škole, kojima se nastava na daljinu provodi do kraja nastavne godine. U školi se mogu održavati završni ispiti.

U visokom obrazovanju nastava se također nastavlja provoditi na daljinu. Na visokim učilištima mogu se održati praktične, umjetničke i kliničke vježbe.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara