KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Zamjenik Alemke Markotić o smrti 46-godišnjaka: Dokumentacija možda nije bila potpuna

Zamjenik Alemke Markotić o smrti 46-godišnjaka: Dokumentacija možda nije bila potpuna
Screenshot: RTL

KRAPINSKO-ZAGORSKI Stožer civilne zaštite izvijestio je popodne da je pacijent s područja te županije, 46-godišnji muškarac koji je umro u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", imao zdravstvenih problema što je potvrdio i zamjenik ravnateljice te Klinike Rok Čivljak.

>> Objavljeni detalji smrti zaraženog 46-godišnjaka, imao je većih zdravstvenih problema

Ravnateljica Klinike "dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić danas je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera CZ rekla da taj muškarac nije imao značajnije kronične probleme prije nego li se zarazio.

Krapinsko-zagorski županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je pak popodne da je riječ o 46- godišnjem muškarcu s područja njihove županije "koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i pretilosti".

Više informacija nakon razgovora s obiteljskim liječnikom

Zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Rok Čivljak večeras je za RTL rekao da je umrli imao neke kronične bolesti. Kako je rekao, "dokumentacija koja je došla do njih možda nije bila potpuna, zbog čega su do medija došle nepotpune ili neprovjerene informacije".

Čivljak se ispričao zbog toga, te rekao kako će više informacija dati nakon razgovora s obiteljskim liječnikom umrloga.

"Kada budemo dobili na uvid svu dokumentaciju za sagledavanje svih relevantnih činjenica o tome o kojim se potencijalnim kroničnim bolestima radilo, dat ćemo tu informaciju", rekao je.

U priopćenju Stožer Krapinsko-zagorske županije navodi da je pacijent (1974.) s prebivalištem u Pregradi u teškom općem stanju primljen 28. ožujka u zabočku bolnicu.

"Odmah po dolasku i procjeni stanja, pristupilo se mjerama intenzivnog liječenja te je pacijent stavljen na respirator i stabiliziran, a u ranim jutarnjim satima 29. ožujka dogovorno je premješten na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu. Pacijent, koji je bio nepokretan uslijed posttraumatske tetraplegije i koji je bolovao od arterijske hipertenzije i pretilosti, liječen je do 6. travnja, kada je unatoč svim primijenjenim mjerama preminuo, stoji u priopćenju.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite izrazili su sućut obitelji umrloga, a građane još jednom pozvali da se i dalje pridržavaju svih propisanih mjera Stožera civilne zaštite RH, jer je to jedini uspješni način suzbijanja pandemije.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara