Zamjenik županijskog državnog odvjetnika mrtav-pijan u automobilu zaspao nasred ceste

Tekst: B.R.
Foto: kultura.hr

ZAMJENIK županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru Emil Mitrovski zatečen je nedavno u za njegovu profesiju nimalo prihvatljivom stanju, kako mrtav-pijan leži u svojem automobilu Alfa Romeo zaustavljenom nasred ceste.

51-godišnjeg Mitrovskog je na poziv građana, koji su u jutarnjim satima 25. svibnja prvo zamijetili čudno krivudanje automobila po ulici, a potom i njegovo zaustavljanje nasred prometnice, policija zatekla u posve besvjesnom stanju na vozačkom sjedalu automobila. Kako prenosi Večernji list, Mitrovski u tom trenutku nije bio u stanju puhati u "drager“ kako bi se utvrdio stupanj alkoholiziranosti pa je prebačen u bolnicu gdje mu je u krvi pronađeno 2,17 promila alkohola.

Nije mu prvi put

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nekim drugim, neslužbenim izvorima, Mitrovskom je u bolnici izmjereno čak 3,07 promila alkohola u krvi, a ta se količina naknadno spustila kad je zamjenik državnog odvjetnika došao k sebi i donekle se rastrijeznio. Mitrovski je zadržan u bolnici na nekoliko dana, a potom je otvorio bolovanje, koje je novinarima potvrdio i županijski državni odvjetnik Božidar Piljić.

Piljić je rekao i da je protiv njegovog zamjenika pokrenuta istraga kako bi se utvrdile pojedinosti događaja, nakon čega će biti odlučeno o eventualnim sankcijama, a prema nekim izvorima Mitrovskog očekuje i procjena radne sposobnosti.
 
No priča nije ostala samo na tome, jer se vrlo brzo proširila vijest kako Mitrovskom ovo nije prvi takav "istup“ u javnosti te da je i ranije bio sklon sličnim incidentima i "čudnoj“ vožnji po gradu, a kada bi ga pritom zaustavili policajci on im je samouvjereno napominjao "Piši!“, znajući da će sve te prijave protiv njega odmah biti povučene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara