Zamjenski pjevač: Švicarska policija analizira audio zapis "Malog Thompsona"

Zamjenski pjevač: Švicarska policija analizira audio zapis "Malog Thompsona"

Tekst: I.Ć.
Foto: 20min.ch

"ANTE MATIĆ je često zapjevao s estradnjacima kao što su: Mate Bulić, Dražen Zečić, Miroslav Škoro i Ivan Mikulić, tako da su ga proglasile 'medije' Malim Thompsonom. Svjetla pozornice, prepune koncertne dvorane motivirale su Antu da to uradi sam. Da i on bude uzor nekomu kao što je njemu M. P. Thompson", dio je biografije Hrvatima nepoznatog pjevača koji je proteklog vikenda u Luzernu doživio svojih pet minuta slave. Naime, on je ni manje ni više nego "razbio švicarsku blokadu", pjevajući Thompsonove pjesme u švicarskom klubu gdje je trebao nastupiti njegov najveći uzor.

Nepravda koju će Matić ispraviti

Podsjetimo, Thompson je dobio zabranu ulaska u Švicarsku na temelju Službe za analizu i prevenciju federalne policije Švicarske jer je "poznat po huškačim tekstovima i obožavanje hrvatskih fašista (ustaša)". Trebao je nastupiti proteklog vikenda u klubu "Froschkönig" u okrugu Kriens, kantona Lucern, a vlasnik Afrim Baftiroski izjavio je kako je već našao drugog izvođača za taj termin. Riječ je o Malom Thompsonu koji je uspio skupiti tek 300 gostiju.

"Thompsonu je nanesena velika nepravda, a ja ću se i dalje zalagati za to da je ukinemo", pozdravio je odmah na početku dobro raspoloženi Mali Thompson Matić koji je redao sve Thompsonove uspješnice.

Čekali pravog Thompsona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski mediji javljaju kako na koncertu nije bilo incidenata, a policija je bila u pripravnosti jer se mogla čuti neslužbena informacija kako će se Perković Thompson ipak pojaviti. U tom slučaju riskirao bi godinu dana zatvora.

Što je točno pjevao Ante Matić, švicarska policija će tek tvrditi, jer analiziraju audio zapis s koncerta. Kako piše švicarski 20min tek će se vidjeti je li se Matić ogriješio o švicarske zakone.

Čovjek koji je spontano snimio Duvno

Inače, sam Matić priznaje da njegovi snovi nisu nimalo drugačiji od ostalih zvijezda, a to je da puni koncertne dvorane i nastupa u Hrvatskoj i dijaspori.

"Da zapivam našim ljudima u Australiji!", najveća je želja Malog Thompsona kao što je i priznao na svojoj službenoj stranici u kojoj je otkrio detalj iz svoje prošlosti kada je prije dvije godine "spontano snimio pjesmu 'Duvno moje'".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara