Zanimljivo: Najviše kapitalne pomoći iz proračuna dobio Zadar, a Petrinja i Drniš - ništa

Zanimljivo: Najviše kapitalne pomoći iz proračuna dobio Zadar, a Petrinja i Drniš - ništa

Vodećih 10 gradova prema ukupno primljenoj kapitalnoj pomoći iz državnog proračuna za razdoblje od 2010. do 2014. godine (u mil. kn)

MEĐU 128 hrvatskih gradova, samo dva grada – Petrinja i Drniš, nisu primili nikakvu kapitalnu pomoć iz državnog proračuna za razdoblje od 2010. do 2014. godine. S druge strane, 57 gradova primilo je u svakoj godini u analiziranom razdoblju određeni iznos kapitalne pomoći iz državnog proračuna. Među njima, Koprivnica je jedini grad kojemu se u svakoj godini povećavala navedena kapitalna pomoć. Od početnih 570 tisuća kuna u 2010. godini, ta stavka se do 2014. godine povećala na 2,6 milijuna kuna, pokazuje analiza Bisnodea.

Zadar je grad koji je u petogodišnjem razdoblju ukupno najviše primio kapitalne pomoći iz državnog proračuna, 67,7 milijuna kuna. Sljedeća četiri grada su također iz Dalmacije, i to redom: Šibenik, Korčula, Knin te Metković.

Uz već spomenute gradove Petrinju i Drniš, najmanje primljene kapitalne pomoći iz državnog prororačuna tijekom petogodišnjeg analiziranog razdoblja ostvarili su gradovi Ogulin, Buzet, Krapina i Benkovac; svi s manje od 100 tisuća kuna navedene pomoći.

10 gradova prema najmanje ukupno primljenoj kapitalnoj pomoći iz državnog proračuna za razdoblje od 2010. do 2014. godine (u mil. kn)

Analizirajući gradove koji su imali najveće poraste navedene stavke, uočava se kako  prednjači glavni grad Zagreb koji je u 2014. godini primio deset milijuna kuna kapitalne pomoći iz državnog proračuna, dok prethodnih godina nije dobivao nikakvu pomoć. U odnosu na prethodnu 2013. godinu, Vukovar je imao također ostvario veliko povećanje navedene stavke s obzirom da je ona u 2014. godini bila za gotovo devet milijuna kuna veća. Slijede gradovi Pazin, Ilok te Stari Grad.

Vodećih 10 gradova prema najvećem povećanju kapitalne pomoći iz državnog proračuna u 2014. godini u odnosu na 2013. godinu (u mil. kn)

Solin prednjači među gradovima koji su imali najveće smanjenje analizirane stavke u odnosu na 2013. godinu s više od pet milijuna kuna manjom kapitalnom pomoći iz državnog proračuna u 2014. godini. Slijede gradovi Mali Lošinj, Nova Gradiška, Crikvenica te Požega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vodećih 10 gradova prema najvećem smanjenju kapitalne pomoći iz državnog proračuna u 2014. godini u odnosu na 2013. godinu (u mil. kn)

Ukoliko se iznosi analizirane stavke usporede sa 2010. godinom, uz Zagreb su najveće poraste imali gradovi Krk, Vukovar, Beli Manastir i Pazin.

Vodećih 10 gradova prema najvećem povećanju kapitalne pomoći iz državnog proračuna u 2014. godini u odnosu na 2010. godinu (u mil. kn)

Ukoliko se lista obrne, uočava se kako je uvjerljivi rekorder prema smanjenju navedene stavke u odnosu na 2010. godinu grad Knin, koji je zbog gotovo 20 milijuna kuna primljene kapitalne pomoći iz državnog proračuna za 2010. godinu imao najveće smanjenje. Slijede gradovi Virovitica, Metković, Kaštela i Kutina.

Vodećih 10 gradova prema najvećem smanjenju kapitalne pomoći iz državnog proračuna u 2014. godini u odnosu na 2010. godinu (u mil. kn)Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara