Zapaljen automobil Sulejmana Tabakovića, kojeg su proglasili članom Al-Qaide

U ČETVRTAK oko 2 sata ujutro nepoznati je počinitelj dignuo u zrak luksuzni terenac Puch G 300TD u vlasništvu bivšeg načelnika Odjela za pravne i opće poslove u Uredu za opće poslove Vlade i Sabora Republike Hrvatske, Sulejmana Tabakovića.

Terenac registarskih oznaka ZG 057-A je bio parkiran pred brojem 21 u Tuškanovoj ulici u Zagrebu, a u silovitoj eksploziji izgorio je od temelja.

Sulejman Tabaković trenutno radi u Središnjem državnom uredu za upravu i osnivač je Udruge za nezakonito razvlaštene dioničare u Republici Hrvatskoj, no svakako je zanimljiva činjenica da je isti u pismima čitatelja tjednika Fokus prije mjesec dana proglašen agentom Al-Qaide.

Očevidom je utvrđeno da je automobil zapaljen namjerno i to omatanjem krpa i papira natopljenih benzinom oko stražnjeg kotača, ispod spremnika za gorivo

Tabaković je, prema pisanju Jutarnjeg lista, uvjeren da se radi o opomeni nepoznatog nalogodavca te tvrdi ne zna koji su motivi hajke koja je pokrenuta prije mjesec dana u tjedniku Fokus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U tom se navodnom pismu tvrdi da sam ja agent Al-Qaide, da surađujem s teroristima iz Bosne, te kojekakve druge gluposti. Ja sam hrvatski državljanin, musliman podrijetlom iz BIH. Neka se zna da sam dragovoljac Domovinskog rata, nositelj spomenice." - kazao je Tabaković.

Nekadašnji samostalni kandidat na parlamentarnim izborima za zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske nacionalne manjine tvrdi kako se pribojava novih napada.

"Tank s gorivom strahovito je eksplodirao. Mogao je u tom trenutku netko prolaziti ulicom, šetati psa. Nadam se da će policija odraditi svoj posao i naći počinitelja." - dodao je Tabaković, protiv kojeg se na zagrebačkom Općinskom sudu vodi postupak zbog prijevare, jer navodno svom poznaniku nije isplatio novac za automobil koji je kod njega kupio.

(Foto: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara