Započela misija za oslobođenje južnokorejskih taoca

"VOJNA operacija za spašavanje zatočenih južnokorejskih taoca u Afganistanu započela je danas", izjavio je Khowja Seddiqi, načelnik okruga Qarabagh u provinciji Ghazni.

Seddiqi nije precizirao o kakvim se snagama radi, niti je iznosio detalje. Svaki pokušaj spašavanja nosi veliki rizik, budući da su otmičari raspodjelili preostalih 21 taoca u tri odvojene skupine i drže ih na različitim lokacijama.

Afganistanska vojska ranije je, bacanjem letaka iz helikoptera, upozorila građane pokrajine Ghazni na početak operacije, te naredila evakuaciju.

Afganistanske vlasti obavijestile su javnost da su preostali taoci, njih 21, još uvijek živi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz južnokorejske vlade stižu izjave o kontaktima službenog Seula sa talibanskim pobunjenicima.
"U telefonskom smo kontaktu s talibanima. Zovu nas u južnokorejsko veleposlanstvo u Afganistanu", izjavio je južnokorejski dužnosnik koji je želio ostati anoniman, naglasivši kako ne može dati izjavu o sadržaju tih razgovora.

Podsjetimo, Južna Koreja poslala je u Afganistan posebnog izaslanika, koji se sastao i razgovarao s afganistanskim predsjednikom Hamidom Karzaiem.

Svoje žaljenje i zabrinutost povodom talačke krize u Afganistanu izrazio je danas Glavni tajnik UN-a, Ban Ki-moon. "Glavni tajnik u potpunosti podupire nastojanja afganistanskih vlasti da što prije osiguraju povratak taoca svojim kućama" stoji između ostalog u priopćenju iz UN-a.

Ma.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara