započelo rušenje sesvetske farme; uskoro moguća gradnja stanova pos-a

Na području SopnicaJelkovec u Sesvetama danas je započelo rušenje objekata nekadašnje svinjogojske farme kako bi na tom mjestu započela gradnja novog stambenog naselja po programu društveno poticane stanogradnje (POS). L

Ministar za javne radove, obnovu i graditeljstvo Radimir Čačić je simboličkim potezom bagera započeo s rušenjem građevina koje bi do 10. prosinca ove godine sve trebala ukloniti vinkovačka tvrtka "Eurco".

Ministar Čačić je rekao da bi gradnja naselja s 2739 stanova u 55 stambenih i stambeno-poslovnih objekata mogla početi u prosincu, nakon dobivanja građevinskih dozvola.

To je najveći projekt stanogradnje u Hrvatskoj ikada, naglasio je ministar Čačić i naveo da je cijeli projekt "težak" 300 milijuna eura te da će se svi objekti graditi paralelno. Tu će osim stambenih zgrada biti i osnovna škola sa sportskom dvoranom, srednja škola s vanjskim igralištima, sportskom dvoranom i bazenom, dva dječja vrtića, tržnica, crkva, knjižnica, polivalentna dvorana i drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Natječaji za izvođače radova su gotovi i za 50 objekata su definirani izvođači, izvijestio je ministar Čačić napominjući da je novac za gradnju osnovne i srednje škole osigran iz državnog proračuna.

Zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić je rekao da je Grad Zagreb dao zemljište za gradnju tog stambenog naselja i osigurat će 150 milijuna kuna za opremanje naselja komunalnom infrastrukturom. Gradit će se nova vodovodna mreža, a s novom plinskom stanicom i trafostanicom povećat će se i komunalni standard stanovnika Sesveta. S produžetkom Branimirove i završetkom Vukovarske avenije riještit će se i prometni problemi, dodao je Tojčić.

Detaljni plan uređenja (DPU) Sopnica-Jelkovec trebao bi biti prihvaćen ovaj tjedan na sjedinici Gradskog poglavarstva, a potvrđen na skupštinskoj sjednici 27. studenoga nakon čega slijedi ishođenje građevinskih dozvola i početak gradnje.

DPU Sopnica-Jelkovec izradio je Zavod za urbanizam i prostorno planiranje zagrebačkog Arhitektonskog fakulteta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara