Započelo suđenje Francuzu za ubojstvo sina na otoku Šipanu

Započelo suđenje Francuzu za ubojstvo sina na otoku Šipanu

Tekst: I.Ka.
Foto: Ilustracija

FRANCUSKI državljanin 73-godišnji Jacques Courreau koji je optužen da je krajem prošle godine na otoku Šipanu sjekirom ubio svoga 47-godišnjeg sina Robina Courreaua, izjavio je danas na Županijskom sudu u Dubrovniku kako se ne osjeća krivim za ubojstvo sina.

Jacques Courreau okrivljen je da je 13. prosinca 2008. godine na otoku Šipanu u mjestu Luka Šipanska u sinovoj kući, s nekoliko udaraca tupim dijelom sjekire udario po glavi svog sina Robina koji je kasnije preminuo u dubrovačkoj bolnici.

Četverostruki ubojica

Dokaže li mu se krivnja, bit će mu to četvrta osuda za ubojstvo. Jacques je naime u Maroku osuđen na smrtnu kaznu zbog trostrukog ubojstva koje je počinio u prosincu 1984. godine, a za što je odslužio kaznu od 21 godinu. Jacques Courreau je 1984. godine ubio dvije žene, sestre Halimu i Alimu Madad te Horsta Birkmeyera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je 1985. godine papa Ivan Pavao Drugi posjetio Maroko kralj Hassan pomilovao je dio zatvorenika te je trostrukom ubojici smrtna kazna zamijenjena kaznom zatvora od 30 godina. Otada je Jacques odslužio kaznu zatvora od 21 godinu te je dvije godine nakon odslužene kazne ponovno okrivljen za ubojstvo i to za ubojstvo sina.

Danas počelo suđenje za brutalno ubojstvo

Na današnjem suđenju, supruga Ann Femice Kunčević dala je iskaz u kojemu kaže kako je njezin suprug bio alkoholičar te da ju je fizički zlostavljao. "Zbog obiteljskog nasilja u Francuskoj je bio u zatvoru, a ja više puta u bolnici. Od posljedica premlaćivanja pretrpjela sam moždani udar, a na tijelu još uvijek imam tragove udaraca", kazala je supruga. "Nisam ubio sina jer da jesam, ne bi pozvao liječnike koji bi ga mogli spasiti. Želim da se jednoga dana otkrije ubojica mog sina", izjavio je Courreau.

"Neljudski je da mi nisu dopustili da ispratim sina na posljednje počivalište", izjavio je na današnjem suđenju Jacques Courreau. Dodao je kako mu je sin jednom prilikom rekao da mu na otoku Šipanu prijete i kako se tamo ne osjeća sigurnim. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara