Zaposlenici bjelovarskih sudova prosvjedovali: "Veće plaće svima ili nikome"

Zaposlenici bjelovarskih sudova prosvjedovali: "Veće plaće svima ili nikome"
Foto: Hina

ZAPOSLENICI, službenici i namještenici županijskog, općinskog i trgovačkog suda u Bjelovaru te županijskog i općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru iskoristili su stanku za miran prosvjed kojim žele upozoriti na, kako smatraju, nepravedan način na koji vlada planira povećanje plaća u rujnu.

Prosvjednici ističu da se planirano povećanje plaća od devet posto odnosi samo na dio zaposlenika, a ne na sve njih. Stoga, kažu, neka se plaće povećaju ili svima ili nikome.

Prosvjed za vrijeme pauze

"Vlada je donijela odluku prema kojoj će, na nivou Hrvatske, veću plaću dobivati otprilike dvije trećine zaposlenih, dok preostala trećina neće. Povećanje plaća ne odnosi se na radna mjesta kao što su informatičari, računovodstveni djelatnici, arhivari, ovršitelji, referenti, domari, vozači i čistačice. Oni nisu ušli u skupinu kojoj bi plaća trebala biti povećana, a to nije ni pošteno ni korektno", ističe sindikalna povjerenica Općinskog suda u Bjelovaru Aleksandra Knežević.

Dodaje kako je okupljanje zaposlenika miran prosvjed za vrijeme pauze, a ne štrajk.

"Ovom odlukom razdvojena je masa ljudi, a s našim zahtjevom solidarizirali su se svi koji rade na sudu. I oni namještenici i službenici kojima je namijenjeno povećanje, ali i suci, jer svi smatramo da ovo nije pravedno i korektno. Plaće nam nisu povećavane godinama, koeficijenti su isti od početka devedesetih i nećemo odustati od svojih zahtjeva", poručuje Knežević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara