Zaposlenik MUP-a koji je napao Srbina kod Rijeke dobio 30 dana istražnog zatvora

Zaposlenik MUP-a koji je napao Srbina kod Rijeke dobio 30 dana istražnog zatvora
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL, Index

OSUMNJIČENOM 42-godišnjem M.Š. iz Viškova, koji je jučer uhićen zbog prijetnji i ozljeđivanja osobe na osnovi nacionalne pripadnosti, danas je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana.

Sudac istrage odredio je M.Š., na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci, pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a odbacio je prijedlog za određivanja pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, doznaje se sa suda.

Bit će udaljen iz službe

Iz PU primorsko-goranske su priopćili da će osumnjičeni, s obzirom na to da se radi o državnom službeniku, koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje prebačen u Ravnateljstvo civilne zaštite, sukladno Zakonu o državnim službenicima, biti udaljen iz službe.

M.Š. je uhićen u subotu rano ujutro na graničnom prijelazu Rupa zbog sumnje da je prije nekoliko dana u Viškovu počinio kazneno djelo prijetnje.

Riječ je o incidentu od 20. kolovoza, koji se dogodio na parkiralištu na Viškovu.

Tada je ozlijeđen Dobrivoje Arsić, pripadnih srpske nacionalne manjine, koji je medijima rekao da je pretučen i vrijeđan na nacionalnoj osnovi.

Iz policije su u nedjelju izvijestili da su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom u vezi s događajem od 20. kolovoza u Viškovu te da je protiv njega podignuta kaznena prijava za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjena na osnovi nacionalne pripadnosti.

On je uhićen jučer u ranim jutarnjim satima te je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je ispred stambene zgrade u Viškovu do sukoba došlo zbog parkiranog vozila.

Tom je prilikom osumnjičeni 42-godišnjak 70-godišnjem Arsiću, zbog nacionalnog identiteta, uputio ozbiljne prijetnje te ga lakše ozlijedio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara