Zapovjednici 4. brigade vode SDP i HDZ u 10. izbornoj jedinici, u 9. obračun ministara policije

Zapovjednici 4. brigade vode SDP i HDZ u 10. izbornoj jedinici, u 9. obračun ministara policije

Foto: FAH

HDZ ĆE u desetoj izbornoj jedinici voditi general Damir Krstičević. Odluka je, kako doznajemo, donijeta nakon što se tijekom vikenda saznalo da će SDP-ovu listu u južnoj Dalmaciji nositi brigadir Ante Kotromanović. Obojica su zapovijedali elitnom 4. gardijskom brigadom. Obojicu je umirovio bivši predsjednik Stipe Mesić. Krstičevića nakon pisma generala, Kotromanovića nakon govora na Alci.

Krstičević je na prošlim izborima prošao u Sabor pa je poslao zamjenu

Drugi na listi Domoljubne koalicije je HDZ-ov župan Zlatko Ževrnja, slijedi ga Blaćanin Branko Bačić, bivši glavni tajnik stranke. Zanimljivo je možda da je na izborima 2011. godine bio prvi na listi HDZ-a te da je tako podijelio sudbinu bračkog SDP-ovca Arsena Bauka, koji je također pao s prvog na treće mjesto liste za 10. izbornu jedinicu.

Četvrto mjesto pripalo je koalicijskom savezniku Milivoju Špiki iz BUZ-a, dok je peti šef splitskog HDZ-a Petar Škorić. Šesti je Goran Dodig, šef splitske psihijatrije iz koalicijskog HDS-a, sedma Sanja Putica, ravnateljica gimnazije u Dubrovniku i nova predsjednica Zajednice žena Katarina Zrinski, inače, nećakinja europarlamentarke Dubravke Šuice.

Blaženko Boban, gradonačelnik Solina osmi je na listi, dok je deveti Ante Babić, načelnik Lovreća. Babić je inače u prošli saziv Sabora ušao kao zamjena generala Krstičevića.

Na listi se našlo i mjesta za Luku Podruga iz HČSP-a.

Kulušić od Karamarka dobio ultimatum: Ili politika ili HNS

U 9. izbornoj jedinici obračun SDP-a i HDZ-a vodit će ministri unutarnjih poslova, aktualni Ranko Ostojić i njegov prethodnik Tomislav Karamarko. 

Uz Karamarka će biti direktorica kampanje Josipa Rimac, a mjesta se ipak našlo i za Božidara Kalmetu, unatoč optužnici USKOK-a za izvlačenje 40 milijuna kuna iz javnih poduzeća. Četvrti je Ante Sanader, šef splitsko-dalmatinskog HDZ-a.

Tijekom dana saznalo se i da je ostavku na mjesto šefa šibensko-kninskog HDZ-a podnio Ante Kulušić. Nije stavljen na listu pa se naljutio. 

Unatoč uvjeravanju novinara da to nema veze sa njegovim djelovanjem u Hrvatskom nogometnom savezu, Index doznaje da je ipak to razlog zbog kojeg ga nema na listi za Sabor. Karamarko mu je, naime, dao ultimatum, ili politika ili HNS. Kulušiću je to ipak bilo malo previše pa se odlučio zahvaliti na stranačkoj dužnosti, a zadržati onu u HNS-u.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara