Zaražen student Fakulteta političkih znanosti, njegovi kontakti u samoizolaciji

Zaražen student Fakulteta političkih znanosti, njegovi kontakti u samoizolaciji
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

NAKON što je potvrđen slučaj koronavirusa na Fakultetu prometnih znanosti, danas je stigla potvrda o zarazi i na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti.

Riječ je o studentu koji je nakon pojave simptoma i testiranja dobio nalaz pozitivan na bolest covid-19, javlja portal Globalnovine.eu.

Navode da je riječ o studentu prve godine novinarstva koji je 27. lipnja boravio u prostorijama Fakulteta zbog upisa ocjene. U samoizolaciji je završilo i njegovih pet bliskih kolega. 

Zgradu Fakulteta neće zatvarati

Fakultet prometnih znanosti odmah su zatvorili nakon saznanja o zaraženom studentu, no Fakultet političkih znanosti nije učinio isto. Danas su studenti ponovno boravili u dvorišnoj prostoriji zbog upisa ocjena. 

Prodekanica za studente i nastavu Gordana Vilović poručila je da zatvaranje nije potrebno objašnjavajući to time da zaraženi student nije bio u zgradi pa nema potrebe za njenim zatvaranjem. Dodala je da su se sve aktivnosti dosad obavljale prema preporukama epidemiologa. 

“Bitno je da osobe koje su trenutno u samoizolaciji imaju mogućnost pisanja ispita online. Sve profesore potičemo da održavaju nastavu i ispite online, a ako se dolazi na fakultet, treba se pridržavati mjera koje su propisane, što uključuje razmak, dezinfekciju ruku i obvezno nošenje maski”, kaže Vilović.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara