Zašto DORH ne zove Nevenku Mesić na suđenje protiv Glavaša?

Zašto DORH ne zove Nevenku Mesić na suđenje protiv Glavaša?

JASNOG odgovora na pitanje zašto ratni dnevnik u kojem Nevenka Mesić tereti Branimira Glavaša za ratni zločin u slučaju "garaža" nije uvršten u dokaze tužiteljstva, još uvijek nema. Martina Mihordin iz DORH-a nam je poručila da i za to još ima vremena.

Zapisi iz "Ratnog dnevnika Nevenke Mesić" predani su Državnom odvjetništvu i u njima ona opisuje kako se boji za život jer je progovorila o kricima i jaucima iz prizemlja Sekretarijata za obranu, gdje je radila 1991. godine. Vladimira Šeksa i Glavaša nazvala je gospodarima života i smrti, a piše i kako je vidjela ubojstvo Čedomira Vučkovića. Do danas njezino svjedočenje nije predloženo od strane optužbe, a obrana kaže da nema ništa protiv da Mesić svjedoči za njih.

"Nijedan dokaz koji potvrđuje optužnicu DORH nije odbacio"

Mihordin nam kaže kako nema namjeru "niti obrazlagati niti govoriti o dokaznom postupku, jer glavnu raspravu treba prepustiti da teče svojim tijekom" i da DORH "tijek suđenja u bitnom limitira da izlazi u javnost sa konkretnim detaljima u vezi sa tijekom dokaznog postupka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, sa sigurnošću Vas mogu obavijestiti kako nikakav dokazni materijal kojim bi se mogli potvrditi navodi iz optužnice nije odbačen od strane državnog odvjetništva, pogotovo u situaciji kada stranke u postupku dokaze mogu predlagati do kraja dokaznog postupka", stoji u odgovoru na naš upit Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Inače, objašnjenje odvjetnika Branimira Glavaša, Ante Madunića, je da tužitelji nisu htjeli ovaj dnevnik predložiti kao dokazni materijal jer je pun nelogičnosti i jer se datumi i opisi zločina ne poklapaju s optužnicom. Također tvrde da si Nevenka Mesić pokušava pomoći u postupku koji se protiv nje vodi zbog malverzacija u Domu za djecu i odrasle "Rovinjsko sunce" i da je zbog toga ove napise napravila naknadno.

Poznato je i da njezin iskaz u istrazi nije pomogao u sastavljanju optužnice, jer je na većinu pitanja govorila kako se ničega ne sjeća. Sinoć je, gostujući na Novoj TV, kazala kako je tako svjedočila jer se bojala za svoj život i život njezine djece.

A.B.
Foto: RTL, H.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara