"Zašto ministri sjede na utakmicama na kojima se pozdravlja ustaški?"

"Zašto ministri sjede na utakmicama na kojima se pozdravlja ustaški?"

USTAŠKO skandiranje na stadionima jedna je od najčešće spominjanih tema na današnjoj raspravi o povjerenju premijeru Sanaderu.

Premijer Sanader se za vrijeme svog govora rano ujutro puno puta dotakao te teme i napomenuo kako vlada najoštrije osuđuje takvo ponašanje.

Jedan od najboljih odgovora došao je nekoliko sati nakon Sanaderovog govora. SDP-ov Igor Dragovan pitao je kako su moguće takve kontradiktorne poruke.

Dvostruka mjerila

"Premijer Sanader je više puta spomenuo kako ustaško skandiranje na stadionima nije poželjno niti se treba dopuštati", rekao je Dragovan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, iako to premijer govori, to ne sprečava da na utakmice na kojima se skandira ustaškim pozdravima sjede ministri i potpredsjednici Vlade, bez da se itko ogradi", spomenuo je.

To su dvostruka mjerila, kakva pokazuju da ne postoji nikakva politička volja da se obračuna s pravim problemima, stav je Dragovana.

HDZ-ovci su Dragovanu odgovorili rekavši kako je na spornoj utakmici na Maksimiru bio i SDP-ov Milan Bandić, za kojega također nisu čuli kako se ograđuje ili odlazi sa stadiona.

J.D.
Foto:  Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara