Zašto plaćamo pretplatu kad HDZ sve svoje glasnogovornike regrutira na HTV-u?!

Foto: Index, Željko Šop/Cropix

ZAŠTO Hrvati plaćaju pretplatu HRT-u? Zato jer tako kaže zakon. A što zakon kaže na to da svaki glasnogovornik Vlade i HDZ-a stiže s istog tog HRT-a? Mladen Pavić, samo je posljednji primjer, prije njega istu su funkciju obavljali Sunčana Glavak, Zlatko Mehun i Ratko Maček. Svi su stigli s Hrvatske televizije, koja se može slobodno nazvati HDZ televizija!

Normalno je onda kad se pita Mladena Pavića da Jadranka Kosor komentira Pančićevu prijavu protiv HDZ-a ovaj kaže: "To je bez veze". U sebi. A kolegama nevoljko zavrti glavom. Da šefici, i samoj ponikloj na Hrvatskom radiju, ne bi odmah mrak na oči pao.

HRT - HDZ-ova akademija za glasnogovornike

Nesretni HDZ premrežio je javnu televiziju i javni radio svojim kadrovima. Hloverku svi znaju, a tisuće ostalih, nažalost, ne znaju. "Skinu" masku tek kad postanu glasnogovornici.

Stvar nije nimalo bezazlena. U HRT se trpaju milijuni kuna, donedavno se radilo o čistom medijskom monopolu na informacije, koje su servirane na način koji odgovara HDZ-u. Dijana Čuljak Šelebaj zove u studio svoju prijateljicu Anitu Malenicu, novinarku koja je od Grada Zagreba dobila stan. Zašto je dobila stan? Čime je to zaslužila? Nesebičnom objektivnošću?

I onda ispadne da SDP prodaje Plivu dok Ivo Sanader sjedi u fotelji premijera?! Malenici je to rekao čovjek dok je bila na frizuri, ona nije uopće posumnjala u takvu nemoguću konstrukciju, ništa sporno u tome nisu vidjele ni prijateljice Dijana i Hloverka. Vjerojatno su kokodale o frizuri, Plivu su onako spomenule, koncert u Veroni nisu ni spomenule...

Pretplata za HRT zakonom je zaštićeni crni fond HDZ-a

HRT je sustav u kojem su HDZ-ovci zbrinuti na svim razinama. Otvoreno i bez pardona mažu oči građanima koji im moraju svaki mjesec uplatiti 80 kuna minimalno. HRT pretplata zapravo nije ništa drugo do još jedan HDZ-ov crni fond, samo što ga je država ozakonila kao sasvim legalan.

Donedavni glasnogovornik HRT-a Danko Družijanić Indexu je pojasnio da i novinari i urednici mogu biti članovi političkih stranaka, samo ne smiju obnašati neku rukovodeću političku dužnost. Neš' ti problema. Rade kao HDZ-ovci, samo bez funkcije, onda postanu glasnogovornici, a višegodišnje medijsko trovanje i manipulacija ostaju bez sankcija. Štoviše, postaju najbolja preporuka za napredovanje u hijerarhiji HRT-a.  

Idući glasnogovornik Mislav Togonal?

Svi smo se već navikli da nam je nacionalna dalekovidnica neosvojiva utvrda HDZ-a. U svoje doba, po RTV centrima sjedili su politički komesari, koji su nove kolege pitali zanimljiva pitanja, poput: "A vaš otac? Je li on Srbin?"

U maniri vrhunskih cinika još su se ispričavali što pitaju. "Znate kakva su vremena...". Normalno da je u slučaju pozitivnog odgovora kandidat bio odmah stavljen u posebnu košaru, sudbina mu je instantno bila zapečaćena... Novinar s krivim krvnim zrncima mogao je samo gledati kako odlazi na ulicu, dok kolege sa članskom iskaznicom HDZ-a u džepu bivaju promptno promovirani u vodeće novinare, šefove centara...

To je ta televizija Hloverke Novak Srzić, bivše skojevke, velike poklonice Franje Tuđmana i lojalnog člana HDZ-a. To je ta televizija koja pljačka hrvatski narod za HDZ-ovu propagandu. Tko je idući glasnogovornik Vlade? Mislav Togonal?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara