Zagrebački profesor: Zašto sam prekinuo štrajk

Zagrebački profesor: Zašto sam prekinuo štrajk

Foto: Hina, Privatna fotografija

KAO PREDSTAVNIK sindikata, iako sam od početka imao velike dileme u sebi, odlučio sam podržati volju svojih članova i započeti štrajk.

Zahvaljujući sindikatu Preporod uspjeli smo obustaviti nastavu u školi prošli petak, kao i danas u još većem broju i na tome sam svojim članovima iznimno zahvalan. No, morao sam danas sazvati sastanak i reći da, iako sam voditelj štrajka ja, od istoga od sutra odustajem. Razlozi su što je vlada postala tehnička i neozbiljno je očekivati ikakve odluke u ovome trenu.

Zašto sada?

Još prije sam postavio pitanje - zašto je sada uopće štrajk?

Od četiri godine mandata samo sada, dva mjeseca od četrdeset i osam vlada je tehnička? Zašto je Nezavisni sindikat pod vodstvom neuništivog Vilima Ribića pokrenuo štrajk koji dan nakon što je nahvalio Karamarkov gospodarski plan koji je vidjelo jednako ljudi kao Atlantidu? Pametnome je sve jasno.

Ipak, Preporod mu je dao podršku kako bi se barem vidjela naša brojčanost i snaga. Toliko smo i uspjeli.

Mogli smo štrajkati krajem prošle školske godine pa kada bi kasnile državne mature i upisi na faks nešto bi se dogovorilo. Na kraju sam rekao svojim članovima da imaju moju punu potporu kao povjerenika za nastavak štrajka ako žele, ja sam tu da ih zaštitim i to je neupitno. No, rekao sam im, to je moj profesionalni stav.

Moj osobni je - da neću pomagati bandi lopovskoj da opet dođe na vlast.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara